maanantai 18. huhtikuuta 2011

Pyykkipäivä

Pyykkipäivä. Sinistä, punasta, valkoista, likasta ja lopuksi niin ihanan puhdasta.

On monta tapaa pestä pyykkiä.

Hillevi Hälläväliä pesee kaikki pyykkinsä samassa koneellisessa pesuaineella joka sattuu kaupassa käteen tarttumaan. Silitysrautaa Hillevi ei ole koskaan omistanut. Muutaman kuukauden päästä Hillevin vaatekerta on tasaisen harmaa. Mutta ei väliä, kaupasta saa uusia. Vanhat voi vaikka... heittää roskiin, jos ei jaksa uffille viedä.

Tiina Tarkkanen lukee pesukoneen käyttöohjeet tarkasti ja saman hän tekee pesuainepaketille sekä vaatteiden pesuohjelapuille. Kaikki on tarkkaan harkittua: punainen ja vaaleanpunainen pyykki erikseen, pyykki punnitaan oikean pesuainemäärän takaamiseksi. Tiina on muuten töissä pesulassa. Sukka sängyn alla on Tarkkaselle kauhistus. Ties mitä hiiriä siellä voisi ruvat asumaan jos sängynalunen ei ole tyhjä. Pesun jälkeen vaatteet silitetään huolella ja viikataan kaappiin viikkauslevyä apuna käyttäen.

Sanni Supertehokkaan kotona ei paljon likaista pyykkiä näy. Vaattet vain käväisevät pyykkikorissa kun ne jo odottavat silittämistä. Suorittaminen on Sannille intohimo. Hän hankkii mitä röyhelöisempiä pöytäliinoja ja rypistyvämpiä paitoja, jotta silittäminen toisi hieman enemmän haastetta. Sanni ei omista yhtäkään helppohoitoista trikoo-, tai fleecepaitaa. Joskus hän myös pesee naapurin pyykit -ihan huvin vuoksi.

Ella Ecometsän siivouskaapin valikoimaan kuuluu pesupähkinöitä. Ei huuhteluaineita, normaaleja pyykinpesujauheita, vain niitä pesupähkinoitä ja niiden pesupussi. Ella pesee koneessaan pellavaisia, puuvillaisia ja villasta ja bambusta tehtyjä tekstiilejä. Värit ovat sekaisin, valkoisen hän pesee erikseen. Joskus Ellalla oli kuivausrumpu, mutta hän vei sen kierrätyskeskukseen kun omatunto alkoi painamaan maailman luonnovarojen tuhlaajaa. Tänään Ella sujahti upouuteen (kirpputorilta ostettuun) ruotsalaisfirman ekologiseen pellavamekkoon.

2 kommenttia:

  1. Hahaha! Vähän aikaa kesti ennen ku tajusin ton :D aattelin et mistä sä oot läytänyt miten suomalais (esim näyttelijät) pesee pyykkiä! hahahahah :D

    VastaaPoista
  2. Jaa:). Piti jollain vähän keventää omaa pyykkipäivää, olin seitsemän koneellisen jälkeen ihan puhki. Haha!

    VastaaPoista