keskiviikko 31. elokuuta 2011

Omenakaurapaistos





Aivan mielettömän hyvä, syksyinen herkku, johon voi upottaa kaikki puusta pudonneet ja muuten kolhiintuneet omenat, joita ei muuten tulisi syötyä. Tähän herkkuun sopivat parhaiten happamat, kotimaiset omenat. Me herkuttelemme nyt illalla tällä paistoksella, kera vaniljakastikkeen ja hyvän seuran.

Omenakaurapaistos

6 isoa omenaa
kanelia
fariinisokeria

100g margariinia tai voita
3dl kaurahiutaleita, mieluiten isoja
1,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Tee näin: Kuori ja pilko omenat voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle kanelia ja hieman fariinisokeria. Paista n. 10 minuuttia 225 asteessa. Nypi  kaikki muut aineet kulhossa ja levitä taikina omenalohkojen päälle. Paista vielä n. 25 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä. Ota uunista, anna hieman jäähtyä ja nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Vie kyllä kielen ja murheet mennessään!

3 kommenttia:

  1. HAHA mä tiesin, se laitto HETI tänne :D toi oli kyl ihan mielettömän hyvää! Namnam. :D

    VastaaPoista
  2. Löysin tän kivan blogin pari päivää sitte, ja on aina kiva käydä lukemassa!:)

    VastaaPoista