perjantai 14. lokakuuta 2011

Since 1991

Ajattelin joskus, että sitten olen aikuinen, viisas ja kaikkitietävä sekä kaikinpuolin kypsä. Kun täytän 20 vuotta. Vaikka kuvista näen, että tosiaan olen vanhempi, kuin kymmenen vuotta sitten, tunnen olevani se sama pikkutyttö, joka sai mummilta ja ukilta kymmenenvuotispäivänä kymmenen vaaleanpunaista ruusua. Silloin minusta otettiin ruusut sylissä kuvia. Täytin kymmenen vuotta ja todella tunsin itseni kypsäksi ja fiksuksi.

Paljon en muista siitä päivästä, kun itse synnyin. Olin serkuskatraamme kolmas lapsi, se pörröpää. Niin kuin serkkuni kerran runoili minulle "Näin kerran unta ihanaa, et' sul ol kaksi kiharaa. Ne otsallesi kääntyivät ja nenällesi kääntyivät." sekä " On sulla kaksi kiharaa, ei mulla ole kiharaa." Ensimmäinen syntymäpäiväni, jonka muistan, taitaa olla kun täytin kaksi vuotta. Sain isovanhemmiltani lahjaksi nukenvaunut. Ne ovat kestäneet ja nyt niitä työntelee kohta kaksvuotias poikani.

En voi sanoa, että tuntisin itseni nyt kaksikymmentävuotiaana sellaiseksi, kuin lapsena kuvittelin. Ja hyvä niin, en aio koskaan tullakkaan vanhemmaksi. Kasvot voivat kyllä rypistyä, mutta sisältä tahdon pysyä yhtä raikkaana ja nuorena kuin tänään.

2 kommenttia:

  1. Hehe. Tänk jag som fyller 23 snart, känner mig inte alls vuxen. Speciellt nu när jag ska bli lärare, har så lätt för att bli kompis med barnen och skratta till deras skämt. :-)

    VastaaPoista