tiistai 18. lokakuuta 2011

Jättebra!

Maassa maan tavalla. Jotkin asiat täällä on eritavalla kuin mihin olen tottunut. Onko se sitten maanlaajuista, en tiedä, mutta täälläpäin ainakin näin.

Ensimmäistä kertaa käyttäessäni vessaa, siis täällä omassa asunnossani... No, menemättä sen enempää yksityiskohtii, mutta miten ihmeessä ihmiset pesevät täällä sen paikan, kun vessoista puuttuu pieni käsisuihku, joka on seinässä kiinni. Siinä pöntön vieressä. Joo, on täällä tietenkin suihkut, ilman muuta, mutta ei aina viitsisi käydä suihkussa joka vessakäynnin yhteydessä. Epäilimme aluksi, että käsisuihkun puuttuminen on vain asuntokohtainen vika, mutto soitto kaupungin suurimmalle vuokranantajalle paljasti, että he eivät koskaan olleet kuulleetkaan sellaisesta suihkusta.

Tarpeiltani lähdettyä päätin tiskata eiliset tiskit, jotka inhottavasti lojuivat vielä tiskipöydällä. Otin pullosta tiskiainetta, ronskisti, jotta kuivuneet puurot lähtisivät irti. Hinkkasin ja hankasin ja huuhtelin. Mainittakoon tässä vaiheessa, että meillä ei ole tiskikonetta. Avasin tiskikaapin oven ja kuppi oli jo melkein kaapin hyllyllä, kun taas muistin. Tiskit ladotaan täällä kauniisti pöydällä olevaan telineeseen, kuin IKEAn kuvastossa konsanaan. Minäkin hankin oman telineen ja nyt tiskit ovat mukavasti siinä pöytää kaunistamassa. koska täällä ei tosiaan ole tiskikaappeja.

Sitten tulee aika lähteä kauppaan. Leipäosastolla on Vaasan Ruispalojen ja Reissumiesten tilalla hyllymetreittäin hamburgare brödiä ja korv brödiä. Karjalanpiirakoista ei tietoakaan. Onnekseni löydän pimeästä nurkasta unohtuneen pussillisen, jonkin Torniolaisen leipomon, ruispaloja. Pakastealtaassa on korkeintaan viittätoista eri irtojäätelösorttia, mutta hampurilaispihvejä senkin edestä. Yksi, mitä porukalla ihmettelimme jo vuosia sitten, että täällä ei punnita hedelmiä ja vihanneksia itse, vaan kassa tekee sen. Hintaa voi sitten arvailla itse painon perusteella.

Tällaisia elämää helpottavia asioita täälläpäin. Viihdyn kyllä hyvin, eikä oikeastaan paljon ole valittamista, mutta nämä asiat vain pistävät ensimmäisenä silmääni. Mutta kyllä täällä ruotsissa jotain osataan paremmin kuin kotimaassa. Jääkiekon MM:n tämä maa on voittanut hieman useammin kuin omamme. Heja Sverige!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti