maanantai 6. helmikuuta 2012

Kaupungilla pitkästä aikaa

Me kaikki pidämme joskus shoppailusta. Eikö vain? Niin, itse luulin myös, että kiinnostukseni siltä osin tavaroiden hamstraamiseen on täysin uupunut. Kirpputoreja kuitenkin kiertelen aivan pöhköyteen asti. Lauantaina olimme kuitenkin kaupungilla mieheni ja hänen siskonsa kanssa ja minulla oli kivaa. Siis mukavaa, kivaa, hauskaa, iloista, erilaista ja rentoa. Poikamme oli mummilassa hoidossa joten saimme kulkea ilman että koko ajan tarvitsi sanoa "Älä ota sitä, vie takaisin hyllyyn." tai "Voihan nyt, mistä sinä tuon purkan löysit." ja sitä rataa. Kauhistun kuitenkin edelleen ajatusta, että kulkisin kaupasta toiseen vain ostaakseni ostamisen ilosta ja rahaa vain palaisi. Öh, niin... mitä rahaa?


Shoppailuun kuuluu mielstäni siis muutakin kun vain tavaroiden ostaminen. Sain olla rakkaan mieheni kanssa aivan rauhassa, meillä ei ollut kiire minnekkään, mitään ei ollut pakko ostaa (no joo, sukat) eikä kukaan stressannut miltään suunnalta. Vain kaksi asiaa hieman häiritsi. Ulkona oli niin hullun kylmä, että kävellessämme autolta kauppakeskukseen oli nenäni ja poskeni tipahtaa silkasta kylmyydestä. Taisi olla jotain -30 asteen kieppeillä. Toinen oli tuo kuvassa näkyvä talo. Sen vieressä on ollut vanha rakennus, joka on purettu, koska sen remontoiminen olisi tullut liian kalliiksi. Nyt puretun rakennuksen paikalle rakennetaan jotain arkkitehdin piirtämää supermodernia kuutiota. Tällainen tulee tilalle. Huh.. Ainut hyvä, että tämä jäljelle jäänyt vanhus näyttää uuden rinnalla entistä kauniimmalta.


Aivan ensimmäiseksi hoidimme alta pois sen kaikkein tärkeimmän. Punaisen ristin kirpputorin. Mieheni sisko on myös tällainen kirpputorihöperö.  Tällä kertaa löysin kaikenlaista. Yhden hyllykön vessaan ja vanhoja lasipurkkeja.. Kuvia saattaa tulla niistä myöhemmin.


Vanha postitalo keskustassa. Jatkoimme kirpparilta kaupungille, tosin kirppis on melkein kaupungilla, mutta näin kylmällä emme viitsineet kävellä muuta kuin pakollisen. Meinasimme käydä ostamassa bussikortit, mutta toimisto oli viikonloppuisin kiinni joten jatkoimme kauppakeskukseen. Menimme pyöröoville ja siinä oli lappu "ovi suljettu jäätymisen vuoksi". Seuraavaksi kokeilimme vieressä ollutta ovea, mutta sitten huomasimme siinä lapun "ovi suljettu kylmyyden vuoksi." Ei auttanut muu kuin kiertää koko kortteli toisella puolella oleville oville. Siellä pyöröovet toimivat, tosin sisäpuolelle oli asennettu lämpöpuhallin pohottamaan oveen päin, jotta sekin ei jäätyisi kiinni. Oloni oli taivaallinen kun astuin sisälle lämpimään.


Ennen kotiinlähtöä metsästimme vielä laskiaispullia kotiin viemisiksi. Löysimme, mutta ne olivat hieman kuivia. Noloa, veimme kuivat pullat lastenvahdeille... Mutta ihana päivä oli. Sain hankittua kaikkea tarpeellista ja täältä kotoa puuttunutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti