tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäivä-Aleksanterit


Ystävänpäivänä syödään jotain söpöä ja makeaa. Aleksanterinleivokset ovat tähän juuri sopivat. Mikä ihana voin ja sokerin liitto.


Tein näitä eilen siskoni kanssa, mukaillen Ulla Svenskin ohjetta. Teimme siihen pieniä muutoksia ja tässä ohje:

500g voita (ehdottomasti, ei missään nimessä margariinia)
2,5dl sokeria
2 kananmunaa
1mm vaniljajauhetta
10dl vehnäjauhoja

300g vadelmamarmeladia
vähän jotain vaaleaa hilloa, esim. aprikoosimarmeladia tai omenahilloa (ei välttämätön)

400g tomuskokeria
20g kananmunanvalkuaista
0,25dl vettä
punaista elintarvikeväriä
50g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri (itselläni ei ollut voita tarpeeksi, joten laitoin 100g bregottia, on kuin oivariini, ja hyvää tuli kuitenkin). Lisää kananmunat. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja vaniljajauhe. Jaa kahteen osaan ja kaulitse kahdelle uunipellille suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jos taikina tuntuu liian pehmeältä kaulittavaksi, laita se hetkeksi kylmään ennen kaulimista. Paista keskitasolla 200 asteessa n. 15minuuttia. Älä polta pohjia. Levitä toiselle jäähtyneelle pohjalle vadelmamarmeladi ja liu´uta ``toinen pohja pelliltä varovasti päälle. Sulata suklaa ja laita se pieneen pussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän. Valmista kuorrutus vatkaamalla ensin valkuainen vaahdoksi ja lisää sitten muut aineet. Lisää tarpeen vaatiessa joko vettä tai tomusokeria. Sekoita punaista elintarvikeväriä joukkoon kunnes väri on haluamasi. Tässä vaiheessa voi sitä vaaleaa hilloa levittää aivan ohuen kerroksen päällimmäisen torttupohjan päälle, estämään kuorrutuksen imeytymistä pohjaan. Sitten vain levitä vaaleanpunainen kuorrutus päälle ja spritsaa siihen suklaata ja vedä tikulla ristikkäisiä viiltoja, jotta syntyy kiva kuvio.


Anna tortun jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen leikkaamista. Voit myös vaihtoehtoisesti painaa kuvioita piparimuotilla.

Makeaa ystävänpäivää!

3 kommenttia: