tiistai 5. kesäkuuta 2012

Jäädytetty juustokakku


Minulle juustokakku on tärkoittanut lähes aina liivatteella hyydytettyä, keksipohjaista kakkua, jossa on pääasiassa tuorejuustoa ja kermaa. Mieheni perheessä "cheesecake" kuitenkin tarkoittaa pakasteessa jäädytettyä juustokakkua, siis ilman liivatetta. En koskaan sellaista ollut ennen kokeillut tehdä, enkä kovin usein syönytkään, mutta päätinpä kokeilla ja kaivoin netistä ohjeen. Muuntelin sitä hieman tarpeisiini sopivaksi ja tuli tautisen hyvää. Todella hyvä kesäkakku, voi tehdä etukäteen ja säilyy pakastimessa vaikka olisi kuumatkin kelit.

4 kananmunaa
2,25 dl sokeria
400g tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
5dl kermaa
100g digestive keksejä
25g voita

Jauha keksit ja sulata voi joukkoon. Painele tiukasti leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuualle(n. 26cm halk). Eroittele munan keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa keltuaiset sokerin kanssa. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma ja sekoita varovasti joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan entistä varovaisemmin. Sekaisin kuitenkin. Kaada vuokaan ja anna jäätyä pakastimessa vähintään kahdeksan tuntia. Kannattaa ottaa huoneenlämpöön tai jääkaappiin ennen tarjoilua, ettei tarvitse kivikovaa kakkua leikata. Tein itse kakun kaveriksi pakastevadelmista lämpimän vadelmakastikkeen:

n.200 pakastevadelmia
n. 1dl vettä
n.1dl sokeria

Laita kaikki kattilaan ja keitä kunnes on tasaista. Jos tuntuu että kaipaa lisää sokeria, niin laita lisää. Itselläni ei ollut mitään ohjetta kastikkeeseen, tein näppituntumalla lisäillen vähän väliä vettä tai sokeria, joten nuo määrät ovat aika sinne päin. Anna keitoksen kuitenkin kiehua hieman, että se paksenee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti