maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kangasjärvellä mökkeilemässä


Vietimme pari yötä viime viikon lopulla kangasjärven leirintäalueella. Meillä oli pari neljän hengen mökkiä sekä yksi iso teltta, jotta kaikki mahduimme nukkumaan. Säät suosivat, toisin kuin Lappeenrannassa, joten saimme nautittua hieman suomen kesästä. Leirintäalueella oli rauhallista ja taisimme itse olla se äänekkäin porukka.


Järven vesi ei ollut mitenkään nautinnollisen lämmintä,


mutta saunassa ensin lämmiteltynä oli sinne mukava pulahtaa. Heitin talviturkin vasta nyt, heinäkuun puolivälissä. Mielestäni se kuuluu heittää jo toukokuussa tai viimeistään kesäkuun alussa, mutta tänä vuonna en viitsinyt jäiden sekaan lähteä uimaan.Jos vesi ei ollut lämmintä, niin oli se ainakin kirkasta. Uidessa aivan jännitti, eikä viitsinyt kovin tarkkaan pohjaan katsoa, ties vaikka olisi nähnyt isomman kalan kuin nämä pienet sintit. En kyllä suomessa tiedä missään muualla näin kirkasvetistä uimapaikkaa kuin uimahallit.


Mökit olivat kivasti rinteessä korkeiden mäntyjen keskellä. Aamuisin oli vain hypättävä sängystä enempiä aikailematta ja juostava rinteen alapuolella oleville vessoille. Onneksi raskauteni ei ole vielä sitä laatua, että joutuisin useasti yössä heräämään ja käydä vessassa. Ihmeesti osaan taas arvostaa, että vessa on muutaman askeleen päässä sängyn reunasta. Muut raskaana olevat tai olleet ehkä tunnistavat itseään.


Mökeiltä järvi näkyi kivasti puiden välistä. Rinteessä kasvoi mustikoita ja pienet pojat olivat siellä usein pyllyt pystyssä noukkimassa herkut suihinsa.


Mökit olivat aika alkeelliset, neljä sänkyä, pöytä ja neljä tuolia, jääkaappi, pieni keittolevy kahdella tasolla, pieni kaappi seinällä jossa oli muutama kuppi ja lautanen sekä katossa yksi lamppu. Vessat olivat samassa rakennuksessa kuin yleinen keittiö. Sauna ja suihkut olivat toisessa rakennuksessa, lähellä rantaa. Täällä on kiva käydä myös päiväseltään, niin kuin me olemme monesti mummilasta käsin käyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti