tiistai 28. elokuuta 2012

Valkoherukkahillo






Minulle hieman outo ja tuntematon marja. Kuin punaherukka, mutta valkoinen. Aivan kuin helmiä roikkuisi puskan oksat. Mihin tätä käyttäisin? Hetken pohdinnan ja tuumimisen jälkeen ryhdyin hillonkeittoon. Siemenet näissä marjoissa jää inhottavasti hampaisiin, joten pusersin marjat tarkkaan siivilän läpi. Punnitsin puristetun nesteen ja lisäsin siihen saman verran hillosokeria. Eli 1kg marjanestettä ja 1kg hillosokeria. Sitten keittelin pussin kyljessä olleen ohjeen mukaan ja kuorin vaahdon, purkitin uunissa kuumennettuihin lasitölkkeihin ja kiersin kattilassa keitetyt kannet päälle. Valmis hillo oli yllätys. Punaisempaa kuin osasin odottaa ja ihanan makean kirpeää. Vaikka suklaakakun väliin tai paahtoleivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti