lauantai 27. lokakuuta 2012

Blodpalt


Kokeilimme tässä taannoin mieheni kanssa veripalttia. Poron verta, vehnäjauhoja, suolaa...


Punaista on verestä tehty taikina.


Kivan näköisiä kökkäreitä kattilat pullollaan. Samassa kattilassa kiehui myös perunat ja pannulla paistui sidfläsk palasina. Puolukkahillon kanssa näitä sitten nautimme, onnistuimme mielestäni ensikertalaiseksi hyvin, vaikka en koskaan ollut veripalttia maistanutkaan. Ulkonäkö ei ole mikään hemaisevin, mutta maku on aika mieto. Muistuttaa hieman verilettua, mutta ei kuitenkaan sen makuista. Jos joskus täällä pohjoisessa tarjotaan näitä tai sitten vaaleaa palttia, kannattaa maistaa. Olen oppinut ajan kanssa pitämään paltista, joka siis tosiaan on kuin blodpalt, mutta ilman verta ja taikinassa on perunaa ja kökkäreen sisällä paistettua pekonia. Appeni tekee aivan mielettömän hyvää palttia!

2 kommenttia:

  1. Eiks tossa pitäs olla aika rutkasti rautaa!! :D Olis kiva kokeilla. Pitäshän ton onnistua gluteenittomanakin, en oo vaan ikinä missään nähny..ja mistä täältä saa poron verta! Tässäpä haastetta kerrakseen. Blodpalt on hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiken järjen mukaan, kyllä. Ihan yllätyin kun täällä myydään poron verta tavallisessa kaupassa, olin nimittäin odottanut että pitää käydä suoraan joltakin teurastajalta hakea. Mutta naudan veri käy kuulemma myös. Pakastealtaassa sitä täällä myydään, puolen litran pakkauksissa. Kannattaa kysyä kauppiaalta jos ei valikoimassa ole, ne saattaa usein tilata jos asiakas toivoo ja on muuten mahdollista. Sitten vain reseptiä googlaamaan:).

      Poista