torstai 4. lokakuuta 2012

Pullapäivä


Aamupalaksi otimme tänään kanelipullia ja kuumaa kaakaota, onhan sentään kanelipullan päivä.Nyt tyydyimme ostopulliin, en vain jaksanut ruveta leipomaan. Kyllä, tänään 4.10. vietetään ruotsissa ihan oikeasti kanelipullan päivää. Aika hauska päivä, mutta ei se sentään ole punainen kalenterissa. Täällä ruotsissa perinteinen pulla on hieman erilainen kuin mihin olin koto Suomessa tottunut. Meillä oli aina voisilmäpullia, korvapuusteja tai ihan tavallisia pullia raesokerilla. Täällä pullat leivotaan pullavuokaan, ja sisälle laitetaan samanlainen täyte kuin korvapuusteihin. Pulla myös leikataan eri tavalla, rullatusta taikinasta leikataan siivuja ja ne asetellaan vuokiin. Viimeksi leipomiini pulliin raastoin vielä lisäksi mantelimassaa. Tuli mehevääkin mehevämpiä.

2 kommenttia:

 1. jag gör inte såna där bullar som på bilden, jag gör såna där 'kringlor' eller vad man ska kalla det.. mycket finare och känns mer exklusivt eller nått ;)

  får se om jag bakar bullar idag så får du kolla på min blogg hur de ser ut ;) förstod inte allt som du skrev när det är såna finska ord som jag aldrig hört men iallafall.. :P

  kanelbullens dag är bäst, så får man äta bullar :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli googleki kirjotettu kanelipullilla. Söpöö! :D

   Poista