maanantai 10. kesäkuuta 2013

Amerikkalaiset (vai Canadalaiset?) pannukakut

Tänään on vähän ukkostanut ja satanut on kaatamalla. Pitkästä aikaa tarjoan teille reseptin, mikä sopiikin hyvin tällaisiin sateisiin kesäpäiviin. Niin, miksei iltoihin sekä aamuihinkin. Maistoimme näitä ensimmäisen kerran viime kesänä ystäviemme luona, aidon vaahterasiirapin kera. Maku vei mukanaan ja täytyihän se resepti itsellekkin saada, niin älyttömän hyviä Pannukakkuja, isolla P:llä. Tarvitset siis:


3 munaa
0,5l piimää (käytän täällä ruotsissa maustamatonta filiä, se on vähän niinkuin piimän ja viilin risteytys)
3,5dl vehnäjauhoja
vähän sokeria
1tl ruokasoodaa
2rkl voita

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada paistinpannulla sulatettu voi taikinaan. Paista kuivalla paistinpannulla pieniä pannukakkuja, molemmin puolin kauniin väriseksi. Herkuttele vaahterasiirapin, hillon, voin, pekonin tai minkä lisukkeen kanssa haluatkin. Kuvassa minulla on rapeaksi paistettua pekonia, vadelmahilloa ja voita -mikä mieletön mutta ihan taivaallinen makuyhdistelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti