keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Syystuulet puhaltaa

En voisi asua maassa jossa on aina lämmin, aina kesä ja hiki kainaloissa. Sillä mitä on kesä ilman syksyä, juhla ilman arkea, päivä ilman yötä ja... lista jatkukoon. Syksyllä henki kulkee ja luonto on niin raikas ja hehkuva. Jos luonto on kesällä vaniljaa ja mangoa, niin syksyllä se on chiliä ja irvistyksen happamaa omenaa. Päälle saa taas vetää lämpöiset neuleet ja kesän aleruuhkasta löydetyt kolleget. Syksy, syksy, syksy! Yksi neljästä lempivuodenajastani. 

Rakastaako kukaan muu sitä tunnetta kun sade piiskaa ikkunaan tai kun tuuli puhaltaa takinnappien väleistä?


15 kommenttia:

 1. Voi että, mäkin tykkään niin syksystä! Pitä lähteä kuvaamaan ja tutkimaan paikkoja täällä joku päivä. Ihana lomaa meillä on ollut, nyt J:s lähtee huomen töihin. Oli ensimmäiset vieraat tänä kun J:n porukat kävi, niin kiva! :) Ajattelitko lähettää niitä kuvia postissa cd:llä vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta kuulostaa. Joo, dvd:llä ajattelin lähettää. Onko sulla cd-levyasema koneessa, että onnistuuko se?

   Poista
  2. Joo, mun läppäris on ja J:sen koneella on kans. :)

   Poista
 2. Kaunista!
  Itse pidän kesästä, mutta jos se jatkuisi koko vuoden...
  voisi väsyttää jossakin vaiheessa.
  Syksy on myös kaunista aikaa kun tuuli puhaltaa ja lehdet lentää.
  Päivällä vielä aurinko paistaa ja illalla saa sytyttää kynttilän.
  Syksy on rauhoittumisen aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Näin on. Värit on niin mahtavat syksyllä ja kaikki ihanat kynttilät sun muut.

   Poista
 3. Kaikissa vuodenajoissa on puolensa, kuten sanoit ei yhtä jaksais ainiaan. Vaikka pidänkin keväästä ja kesästä vähän enemmän, on syksy kuitenkin aikaa jolloin arki palaa taas järjestykseen. Ihanaa kun voi illan hämärässä sytytellä kynttilöitä ja tunnelmoida :) Miten teillä jaksellaan, kun on nykyään koululainenkin talossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, just se ku arki palaa järjestykseen. Mun on pakko kysyy kuka elli oot, asutko samalla paikkakunnalla? Kun yhdessä vaiheessa luulin tietäväni kuka kirjoittelee, mutta nyt en olekkaan ihan varma:).

   Poista
  2. En asu, täältä rajan takaa oon :)

   Poista
  3. Hmmm... Tunnetaanko me? Kerro ihmeessä jos ollaan tuttuja:). Blogia kirjottaessa on ihan älyttömän kiva tietää kuka kommentoi ja lukee. Ihan niinku kasvokkain jutellessakin. Mutta joo, tuntuu että arjessa on nyt vähän enemmän selkärankaa kun mieheni opiskelee. Parempi niin kuin työttömänä.

   Poista
  4. Ei varsinaisesti tunneta, mut kyl sä mut varmaa tiiät. Tosin tuskin tällä nimellä.. Ens kerralla ku satutaa jossai napit vastakkain ni mä kerron. Eipä tuo oo reiluu et mä tiiän kelle kirjotan ja sä et.. :)

   Poista
  5. Joo, tee se:). Ja kiva ku kommentoit! Aika paljon on "hiljaisia lukijoita".

   Poista
 4. i love syksy! varmaa ku oon syksyllä syntynyt:)
  mia

  VastaaPoista
 5. i love syksy! varmaa ku oon syksyllä syntynyt:)
  mia

  VastaaPoista
 6. i love syksy! varmaa ku oon syksyllä syntynyt:)
  mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä sitä itsellenikin selitän, koska oon syksyllä syntynyt. On se vaan kaunista aikaa ja nyt on ollut ihan mieletön syksy. Muistan kaks vuotta sitten vaan satoi ja satoi, ei meinannu mustikkaan päästä ku aina satoi. Mutta nyt on aurinko vaan paistanu tai ollut vaan pilvistä:).

   Poista