perjantai 27. syyskuuta 2013

Vuollerim ja vähän muutakin

Vieraat lähtivät jo muutama tunti sitten ja podin hieman huonoa omaatuntoa syötyäni yhden macaronsin. Olen säätänyt itselleni herkkupäivät, niitä on kaksi viikossa ja vain silloin syön herkkuja. Arkena olen sitten ilman. Sitten muistin, että tänäänhän on mun herkuttelupäivä ja hain kaapista suklaata hyvillä mielin.

Nyt ajattelin näyttää kuvia viikon takaiselta mökkireissulta. Matkalla mökille oli aivan upea ruska ja iloitsinkin siitä, että nyt saan ihania kuvia. Pysähdyimme matkalla Vuollerimissa ja onneksi mieheni passittamana otin kameran mukaan autosta, sillä maisemat olivat mahtavat ja puut keltaisena. Mökillä, joka on niin korkealla ja pohjoisessa, oli kaikki lehdet jo hävinneet, eikä ruskasta siis tietoakaan. Minulla oli myös hienot suunnitelmat herätä aamulla viideltä, ennen kuin aurinko nousee ja lähteä ulos kuvamaan auringon nousua ja maagista usvaa. Ensimmäisenä aamuna nousin ja vettä satoi kaatamalla. Hetken keittiönpöydän ääressä istuttuani menin takaisin nukkumaan. Toisena aamuna en edes muistanut laittaa kelloa soimaan, mutta heräsin kuitenkin joskus varhaisina aamun tunteina. Ja vettä satoi kaatamalla. Kolmantena ja viimeisenä aamuna heräsin taas ajoissa, mutta sama harmaa sää vain jatkui. Tosin sää kirkastui päiväksi, mutta niin jäi hienot aamukuvat ottamatta tällä kertaa. Puolukoita emme sateesta johtuen kovin paljon keränneet mutta eräältä tutulta saimme mukaamme 10 litraa. Pitäisi jotain vain tehdä niistä. Keittää vaikka hilloksi.

Tätä polkua kulkiessa minuakin hieman jännitti. Melkein kuin olisin veitsen terällä kävellyt, kun molemmilla puolilla oli aivan älyttömän jyrkkä rinne.
Näettekö nuo joutsenet?
Vuollerim. Kylätie, jonka varrella pysähdyimme museon pihalle. Kaikki kuvat tähän asti ovat museota ympäröivästä luonnosta. Ihan mahtavan hieno paikka. Tässä linkki museon (joka oli kiinni) sivuille.

7 kommenttia:

 1. Hienoja ruskakuvia. Tuo ekan kuvan polku on ihan huippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, polku oli tosi jännä, se meni sellaisen niemen kärkeen ja sieltä alas rantaan. Hieno paikka!

   Poista
 2. Oih, ihanat maisemat! Vähän mulla on ikävä teitä...!!
  -Enni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ku kommentoit, vaikka mä tiedän että tätä luet mutta kuitenkin! Mullaki on ikävä sua ja teitä!

   Poista
 3. Harmi ettet saanut otettua niitä aamu-kuvia! Mut joku toinen kerta sitten. Ois mukava päästä mökille täs joskus syksyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks sain jotain kuitenki:). Tulkaa tänne vaan!

   Poista
  2. Tosi jännä toi toka kuva, jännä puu. :P Joo, me yritetään kohta tulla. :))

   Poista