perjantai 18. lokakuuta 2013

Ensilumi on täällä!

Katsoin viime yönä ikkunasta ja maa oli valkoisena. Toivoin että se pysyy siellä aamuun, sillä tiesin että poikani ilahtuisi valtavasti. Ja niinhän se pysyikin! Muistatteko sen riemun, jota lapsena tunsi ensilumen sadettua maahan. Täytyi heti päästä ulos ja lumiukkoja kasaamaan. Sama riemu loisti poikani silmistä, kun hän hoki "Mamma, nu är det vinter!" Meidän poika olisi lähtenyt pulkkamäkeenkin, mutta ei tuota lunta nyt ihan sinne riittänyt. Juttelin leikkipuistossa naapurintädin kanssa, joka on myös kotona lasten kanssa päivisin. Ajatella, kaksi vuotta olemme tässä asuneet ja nyt ensi kertaa vaihdoimme muutaman sanan. En pahemmin näitä muitakaan naapureita tunne. Kävimme myös mummilassa ja keräsin istuttamistani miniauringonkukista siemenet talteen. Osa oli jo hävinnyt parempiin suihin, liekö linnut olleet asialla. Koko päivänä ei satanut lunta, mutta illalla kun astuin kuntosalilta pihalle, lunta satoi hiljalleen isoina hiutaleina. Tuli niin mukava olo, koko kaupunki oli muuttunut pehmeämmäksi ja lempeämmäksi. Jotenkin ihmiset bussissakin näyttivät ystävällisemmiltä. Ensilumi on ensilumi. Niin valoisa ja pehmeän hiljainen.


8 kommenttia:

 1. Täällä meillä satoi eilen! :) Otin kuvia mutten ole laittanut blogiin, ehkä laitan jossain vaiheessa. Tääl on vissiin eri paikoilla jo satanut mutta meillä täällä sitten eilen. Tosi kaunista oli kun yhdessä vaiheessa aurinkokin paistoi. :) Nåå, voi että ku lapsille se on niin kivaa, onhan se meille aukuisillekin, jos tykkää talvesta tietenkin, mut lapsille!

  VastaaPoista
 2. hih:)meilläkin maa tänä aamuna ihanan luminen :) lapset lähti ihan intsuna heti ulos leikkimää ;) ja lisää sataakokoajan!
  terkuin.miak

  VastaaPoista
 3. Täälläkin satoi tänään räntää. Ei vielä niin paljon, että maassa olisi näkynyt. Kylmä ja märkää on. Sieltä se talvi tulla puhaltaa.

  VastaaPoista
 4. Miellä satoi lunta keskiviikkona ja vieläkin sen lumi on maassa :D.

  VastaaPoista
 5. Sanns:Lumi on ja pysyy, vaikka tänään paistoi aurinkokin. Lumi on niin ihanaa:)

  Anonyymi: Teillä onki siinä kivat ympäristöt leikkiä. Kiitos terkuista, sinne kans terkkuja!

  Minna: Ihanaa kun tulee talvi!

  Jemina: Kiva! Lumi tuo niin paljon valoa pimeeseen syksyyn.

  VastaaPoista
 6. Mummi , muffi & L lähti meiltä äsken , meillä oli niin kivaa kun ne oli täällä!L oli tänään minun kanssa ulkona melkein kaksi tuntia:tehtiin lumiukko (jonka L lopulta rikkoi ja nauroi tekemälleen) , potkuteltiin , vedettiin L:ä traktorin kyydissä ja laskettiin yhdestä iskän tekemästä mäestä.L tykkäsi tosi paljon ja hyvästien sanominen oli vaikeaa:ne mä haluu lähtee , jäädään tänne , hän sanoi. :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla että teillä oli hauskaa. Tultas meki sinne useemmin jos ei bensa olis niin kallista. Meidän poika tykkää lumesta hirmusesti:).

  VastaaPoista
 8. Wow mitkä ensilumet! Täällä meillä päin ei olla lunta nähtykään. Tavallaan ihan jees näinkin, mutta toisihan se vähän valoa tähän harmauteen.

  VastaaPoista