torstai 7. marraskuuta 2013

Jouluinen DIY-kynttelikkö

Kynttelikkö on tuunattu kirppislöytö ja sydänkakkuvuoka löytyi samalta kirpparilta.
Näin eräässä lehdessä ohjeen, jolla vanhat kyntteliköt saa kivemman näköiseksi. Enkä saanut rauhaa ennen kuin pääsin toteuttamaan idean. Tiistaina siis luin lehteä ja keskiviikkona oli pakko päästä kauppaan hakemaan tarvikkeita. Punaiselta ristiltä pikkurahalla ostin perinteiset joulukyntteliköt. Ostin halvimmat mahdolliset jos vaikka kaikki ei olisi mennyt niin kuin suunnittelin. Ostin mattamustaa spraymaalia ja siinä kaikki. Eilen illalla sormia kuttitti päästä maalaamaan ja koska en halunnut kesään odottaa (ulkona on10cm lunta ja pakkasta), rakensin itselleni maalauspöydän lastenhuoneeseen ja avasin ikkunan.


Lähtötilanne. Kaksi eriparista kynttelikköä, ihan kamalat mansetitkin vielä. Valkoisessa näkyy hinta, 30kr, punainen oli 20kr.


Suojasin johdot ja poistin lamput ja mansetit sekä työnsin lamppujen paikalle sanomalehdestä mytyt. Suojasin seinät ja pöydän ja avasin ISON ikkunan. Tänään papereita poistaessa huomasin seinässä jotain mustaa mutta onneksi olikin vain maalin irtopölyä.


Sitten ryhdyin vain suihkimaan. Aika helppoa maalata, mutta kyllä kunnon maalaustilat olisi mahtavat. Saa nähdä milloin seuraavaksi innostun sisällä maalailemaan tällaisilla myrkyillä. On nyt vähän ristiriidassa tuohon edelliseen postaukseen. Onneksi en ole ammatiltani maalari, jotuisi aikamoisia käryjä kärsimään. Kun maalaus oli valmis, avasin parvekkeen oven, sekä keittiön ikkunan vielä tuon ison ikkunan lisäksi ja väänsin liesituulettimen täysille. Tehotuuletus oli ihan tarpeen, onneksi makkariin ei mennyt mitään hajuja.


Lopputulosta tässä ihmetellään ja ihaillaan. Tämä oli kyllä itseni osalta ennätys, kaksi päivää idean saamisesta koko työ on jo valmis. Ja maalauspaikkakin on siivottu! Hip hei hurraa!

2 kommenttia: