tiistai 4. helmikuuta 2014

Helmiä kirpputorilta

Niin, kirpputoreista puheen ollen. Kerronpa hieman vinkkejä teille, jotka vielä luulette että kirpputoreilla on vain huonoa tavaraa, pahanhajuisia ja likaisia vaatteita, kallista, kirppuja, vanhoja hajuvesiä, matkatoimistojen esitteitä ja mitä vielä. Toki noita kaikkia mainitsemiani tulee vastaan silloin tällöin, mutta jos ne eivät häiritse, ovat kirpputorit mielettömiä aarreaittoja. Ihan totta!

Mieltymyksiä on monenlaisia, eikä kaikkien käteen tartu kirpputoreilta ihan samoja tavaroita kuin omaani. Huh, onneksi niin, jotta saan sitten itse ne parhaat jutut, eikö. Niin tai näin, yllä olevassa kuvassa kaikki on kirpputorilta. Metallisia keittiövälineitä kannattaa metsästää kirppareilta, ne ovat helppo puhdistaa jos ne ovat likaisia, mutta ne ovat myös siistejä aivan eri tavalla kuin vanhat muovikulhot. Kymmenen vuotta kermanvatkaukseen käytetty muovikulho ei rasvaisuudellaan houkuttele, ei vaikka kuinka olisikin Tupperware. Joskus iskee kuitenkin ähky: tarvitsenko tosiaan tätä, vai ostanko vain koska on niin halpaa. Halpakaan ei enää ole halpaa, jos ostaa turhaa.

Kirpparilla kannattaa kiinnittää huomiota väreihin joista pitää, eikä tuijottaa niin tarkasti esimerkiksi vaatteiden kokolappua. Monen monta kertaa olen jotain tavaraa pyöritellyt ja miettinyt että mitäköhän tästä keksisi, mutta kuitenkin jättänyt ostamatta. Sitten kotona tajunnut, että miten ihanat villahousut niistä paidan hihoista olisi pojalle saanut ja kipittänyt takaisin kauppaan. Koruista on moneksi! Vaikka et niitä itse käyttäisikään, saa puisista helmistä askarreltu vaikka mitä: avainnauhoja, tuttiketjuja, avaimenperiä. You name it! Silmät kannattaa pitää auki myös kaiken muun mahdollisen askartelukaman kannalta. Kunnon materiaaleja, nahkaa, puuta, metallia, villaa sekä puuvillaa ja pellavaa, löytää mukavilla hinnoilla.

Joskus tulee ostettua näitä "pitää vain saada". Mä ainakin tarvitsen vanhaa heinillä täytettyä, aidosta turkista tehtyä nallea, jonka silmät on tipahtanu matkan varrella ja vanhoja puisia lankarullia. Tai sitten en, mutta nää nyt oli vaan pakko saada. Ne kun oli niin halvatkin. (40kr ja 20kr)
Vanhat peltipurkit on niin kivoja. Ihan mainioita kaikenlaiseen säilytykseen. Ja jos ei löydä mieleisiä, voi kaikki suhauttaa saman värisiksi spraymaalilla.

Tai nämä lasiset tölkit. Saa luovuttaa mulle kuka ei tällasia tarvii!

Kestohaussa on myös kaikenlaiset aterimet ja keittiövälineet. Ei kannata pelästyä jos hopeoidut lusikat on tummuneita, ne saa putsattu hammastahnalla tai jollain muulla emäntäkonstilla.

Kirpparilla kannattaa myös haistella tavaroita. Tupakalle haisevat jutut jätän suosiolla kirpparille. Parhaat löydöt tekee, kun käy usein ja koluaa kaikki epäilyttävimmätkin laatikot ja tunkkaisemmat nurkat. Katso ylös ja katso alas, kirpputorilla ei kaikki tavarat ole sillä myyvimmällä korkeudella. Kotiin tullessa pese tekstiilit tai pakasta villapaidat pakastimessa muutaman vuorokauden. Näin vältyt kutsumattomilta reikiä nakertavilta pikkuvierailta.

 Kertokaa ihmeessä teidän kirpparikokemuksia. Ja vielä loppuun, kiinnostaako ketään postaus Luulajan kirpputoreista?

11 kommenttia:

  1. Fina bilder! Jag är intresserad!! :)

    VastaaPoista
  2. Kirpparit ovat kyllä aarreaittoja. Tykkään!!
    Kauniisti asetit kauniit vanhat tavarat!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Kiitos, oon vähän tykästyny kaikkeen vanhaan.

      Poista
  3. Hieno toi musta peltipurkki! Tiedätkö sinä muuten miten niitä pestään? Voiko ihan vedellä ja jollai saippualla vai? Ois kiva jos pystyis käyttää esim ruokia tms niissä..mul on esim sellainen pieni peltipurkku missä reiät ylhäällä ja ajattelin et jos laittais suolaa tms siihen..ja tollaset lasipurkit on ihania! :) Kyllä kirppis on niin kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustaki, itse asiassa se on kyllä ihan tummanruskea. Mä oon kattonu vähän kunnon mukaan, mut oon pessy ihan tavallisella käsitiskiaineella ja vedellä. Jos purkki on ollu muutenki siisti ni oon uskaltanu laittaa siihen ruokaa, just tossa purkissa on kaakaojauhetta. Ostin yhden isomman peltipurkin, mut siellä on pohjan ja seinämän välissä jotain riisiä, jos en saa sitä puhtaaks ni en viitti millekkää ruualle käyttää. Ja pinttynemmälle lialle kannattaa näyttää jotain karheampaa sientä, toki kokeilla ensin varovasti ettei riko pintaa tms.

      Poista
  4. joo kirppiksellä tulee käytyä itsekkin usein! ja hyviä lastenvaatteita saa kirppiksiltä yms..:)
    ja itse oon innostunu nykyää enemminki pitämää kirppispöytää et pääsen eroo kaikesta mulle "turhasta"
    terkuin.mia k

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppis on mun prisma ja anttila:). Täällä vaan ei ole tommosia itsepalvelu kirppareita, itse myyminen on vähän hankalempaa. Melkein kaikki kirppikset on tyylii punanen risti tms. Pitäis mennä johonki tapahtumaan myymään.. Joo, lastenvaatteet on tosi kiva juttu kirpparilla:).

      Poista
  5. Mä oon käyny kohta sun koko blogin läpi! Ihania kuvia, kertomuksia ja mielipiteitä. Mitä kameraa ja objektiivia sä muuten käytät? Ihan loistavia otoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohho, vähän tämä blogi jäänyt hunningolle. Mulla on Canon eos 600D ja Se perus pakettiobjektiivi 18-55mm sekä kiinteä 50mm f1.8. Yleensä käytän tota kiinteetä objektiivia, tulee kirkkaammat kuvat. Maisemia titetysti vähän hankala kuvata sillä mutta muuten ihan huippu. Kiitos Sofia!

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista