tiistai 13. toukokuuta 2014

Mun arki 1/5 - Vardag 1/5

Jonna pyysi kertomaan arjestani viiden päivän ajan kuvin, mutta kuten olette huomanneet, ei bloggaamiseni ole kovin reaaliaikaista. Näin siis meillä 9.5, viime perjantaina. Tällä kertaa en jaksanut tehdä kuville mitään muuta kuin muuttaa kokoa, niitä tulikin niin paljon.

Jonna ville att jag skriver om våran vardag. Men som ni har märkt, bloggar jag inte direkt realtid. Så här var det hos oss den nionde maj, alltså förra fredag.

 Teddyllä ei ollut päiväkotia, joten lähdimme kaikki kävellen ja pyöräillen kauppaan. Tiitta kirjotti kauppalistaan myös omat toiveensa ja tulkitsin niitä parhaani mukaan.

Teddy hade inte förskola så vi gick och cyklade till affären. Tiitta skrev sina önskemål och jag försökte tolka dåm så bra som möjligt.
 Matkan varrella on tosi cooleja alikulkutunneleita. Kukkia katossa ja viidakko seinillä. Tunneliin voisi jäädä pidemmäksikin aikaa vain katselemaan kivoja maalauksia. Kaipa täälläkin on jo kevät, vaikka tuo kyseinen perjantai oli juuri niin kylmä kuin kuvissa näyttää. Tuuli niin että käteni kuivuivat hanskojen puutteessa ja tiitan silmät valuivat kuin pieni putous. Ylämäissä ei teddyn pienet jalat jaksaneet pyörittää polkimia ja äiti sai auttaa, mutta alamäen kohdalla juuri hyvässä vauhdissa piti sitten jarruttaa täysillä.

På vägen till affären har vi jättecoola gångtunnlar. Blommor i taket och djungel på väggen. Våren är visst här men det är fortfarande kallt och jag hittade inte handskar. Mina händer blev torra av kalla vinden och tiittas ögönen bara rann. Ibland fick jag hjälpa lite teddy, för att han orkade inte cykla uppförsbackar helt själv.
 Yksi kirja pääsi takaisin kirjastoon. Vi lämnade tillbaka en bok.
 Kaupan kattoon oli ripustettu sydämiä. Lähikauppamme ei ole kauneudella muuten pilattu, mutta ihan kelpo valikoima sieltä löytyy. Luomua saisi vain olla enemmän. Täällä ei ollenkaan ole niin että suurimmissa ruokakaupoissa on halvemmat hinnat, vaan aika sama hintataso on kaikissa kaupoissa.
 Pikku höpönassu sai oman purkkapussin. Kaupasta olisi tullut mukaan myös riisifruttia, juotavaa jugurttia, kick-patukoita ja mitä vielä, jos en olisi pistänyt stoppia.
 Pitsiparvekkeet, kelpais mullekkin.
 Ja uimahalli. Ensimmäisen kerran täällä uimahallissä käydessäni olin melkein järkyttynyt. Ihan kamalanssa kunnossa, altaan reunoista löysin jostain kohtaa jotain vihreää joka lähti rapsuttamalla irti. Ajan myötä silmä on tähän tottunut ja oikeastaan ihan kelpo uimahalli se kuitenkin on. Nyt on melkein täysin varma että saamme tänne ihan uuden uimahallin ja vanha saa hävitä kokonaan. Jo on aikakin!

Och badhuset. När jag var där första gången blev jag nästan chockad. Det var så dåligt skick att jag hittade nånting grönt på bassängkanten som lossnade när jag skrapade. Med tiden har jag vant och inte är det så dåligt badhus ändå. Nu är det snack om att vi får helt ny badhuset hit och det är dags, tycker jag.
Sitten loppui kamerasta patterit, joten tämä oli nyt tällainen päiväntynkä.

Sen tog kamerabatterier slut.

5 kommenttia: