torstai 24. heinäkuuta 2014

Nyheter, var så god!

Oj, vilken sommarvärme har vi haft! Det är säkert 1000 grader varmt ute just nu och jag ligger på en filt och försöker skriva lite. Jag har inte haft någon lust att blogga, inte heller fota med klumpig systemkamera eller sitta framför dator och bråka med den. Nej, jag är hellre på stranden eller på loppis eller bara ligger i sängen och njuter av värmen( eller svettas ihjäl mig ).  Och en förklaring till att jag har inte använt dator så mycket är att jag köpte en ny mobil och kan därför läsa bloggar och göra annat viktigt utan dator. 

Det har hänt lite saker medan  min blogg har varit tyst. Först och främst ska min lilla lilla dotter börja på förskolan på hösten. Hon har fått plats på samma förskola sin storebror går och till och med i samma avdelning. Jag är jätteglad för det, men också lite nervös hur det kommer att gå. Och varför börjar hon dagis? Jo, för att jag ska börja plugga! Jag ska studera på folkhögskola och linje heter färg, form och inredning. Jag är så himla glad att jag kom in och jag har länge känt att jag behöver nånting annat än att vara hemma. Det har känt så att jag har inte riktigt kommit in i samhället här i Sverige, jag har ju varit hemma typ hela tiden. Nu hoppas jag verkligen att jag trivs i skolan och allt annat går bra. Jag vikk också bättra min svenska språket och jag tror att skolan kan hjälpa mig en del. Där blir jag tvungen att använda språket mer. 

Nu får ni bildbomb (alla tagna med mobil) och efter det kan ni läsa samma på finska:).






























Oi, että miten lämmintä on ollut. Ulkona on varmasti ainakin 1000 astetta lämmintä ja makoilen juuri nyt viltillä yrittäen samalla vähän kirjoittaa. Minulla ei ole ollut mitään halua bloggata, kuvata kömpelöllä järkkärillä (lähinnä sen mukana kantaminen on könpelöä), istua koneella ja tapella sen kanssa. Ei, mielummin oon mennyt rannalle tai kirpputorille tai makoillu vaan sängyllä ja nauttinut lämmöstä (siis hikoillu hengiltä). Yksi lisäsyy siihen etten ole paljon konetta käyttänyt, lienee se, että ostin uuden puhelimen. Sillä kun on niin kätevä lukea kaikki blogit ja tehdä muut tärkeät hommat.

Sillä aikaa kun blogini on elellyt hiljaiseloa, on meillä tapahtunut muutama asia. Ensiksikin meidän pikku pikku tyttömme aloittaa syksyllä päiväkodin. Hän on saanut paikan samasta päiväkodista jossa isovelikin käy ja kaiken lisäksi vielä samasta ryhmästä. Olen mielettömän iloinen että nuo kaikki asiat on järjestynyt, mutta myös hieman jännittynyt siitä, miten päiväkoti lähtee käyntiin. Ja miksi hän menee päiväkotiin? Kyllä, siksi että minä menen syksyllä kouluun! Linjan nimi on suomennettuna väri, muoto ja sisustus ja opinto on yksivuotinen. Olen mielettömän iloinen että pääsin kouluun, sillä oon putkään tuntenut että tarvitsen jotain muuta kuin olla kotona. On tuntunut siltä että en ihan ole päässyt yhteiskunnan sisälle täällä ruotsissa, olenhan koko kolme vuotta ollut kotona. Haluan myös parantaa ruotsinkielen taitojani ja uskon että koulu on tässä avuksi. Siellä mun on pakko käyttää kieltä enemmän.

6 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisiä kuvia!
    Nyt on kyllä saanut nauttia kesästä täysillä. Mahtavaa, kylmän kesäkuun jälkeen!
    T. Marsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! Mä nautin, enkä haluis että nää kelit loppuu!

      Poista
  2. Grattis! Att läsa på folkhögskola är det bästa som finns. :) Du kommer garanterat att trivas! :)
    Mvh Carolina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack! Jag väntar hösten! Det blir spännande.

      Poista
  3. Onnea koulutielle! Kyllä. Ihana kesä ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa taas istua koulunpenkille, vaikka en tiedä kuinka paljon siellä istutaan:).

      Poista