tiistai 12. huhtikuuta 2011

Pääsiäismunia


Ensimmäiseksi kaikille Claran blogin lukijoille: ei, en ole ottanut ideaa kananmunien tyhjentämisestä sieltä, vaan äidiltäni. Teimme näitä ihania pääsiäiskoristeita usein lapsena. Äiti leipoi ja tyhjensi kananmunia puhaltamalla ja me saimme sitten maalata munat. Se oli hauskaa!Tee kananmunaan ensin reiät ylä- ja alapuolelle. Kuvassa on alapuolen reikä, ylös riittää vain yksi neulan tökkäisy.


Sitten pitää puhaltaa pienemmästä reiästä hyvin voimakkaasti, niin, että kananmunan sisus tulee ulos. Vaatii keuhkoilta ja poskilta melkoisesti! Kun kananmuna on tyhjä, se kannattaa pestä ja laittaa kuivumaan. Sen ruman päivämääräleiman, joita kananmunissa yleensä on, saa pois hieman hiovalla pesusienellä.Värjäsin vihertävän kellertävät punasipulilla (ihan totta!) ja keltaiset sipulilla ja porkkanalla. Laitoin pilkotut ainekset kattilaan veden kanssa kiehumaan ja kastoin tyhjiä kananmunia liemeen. Aika haaleita värejä, toki nämä olisi voinut maalata vaikka vesiväreillä, mutta halusin kokeilla tällaista vähän erilaista tapaa.

1 kommentti:

  1. Kivoja:) mä oon kans aatellu et haluun nyt tällä kertaa tehä tollasii. muistaakseni tein viimeks joskus ala-asteella :)

    VastaaPoista