tiistai 29. marraskuuta 2011

Karamellit


Näin joulun alla on ihanaa leipoa ja väkertää karkkeja. Nekut ovat suosikkini. Ah, niin tahmaisia ja makeita.
 
Ohje on leikattu joskus Hesarista ja on aika helppo.

Nekut

50g voita
2dl sokeria
2dl kermaa
1dl siirappia
(1dl mantelirouhetta)

Tee näin: sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja mittaa joukkoon sokeri, kerma ja siirappi. Keitä välillä sekoittaen kunnes massa on 127 astetta, eli n. 20min. Itselläni ei ole muuta kuin kuumemittari, joten tein hyytymiskokeen kylmään vesilasiin. Siis, pudota pisara seosta kylmään veteen, sen pitäisi heti jähmettyä. Jatka keittämistä jos on tarpeen. Levittele nekkuvuuat valmiiksi keittämisen aikana. Kun nekkuseos on keitetty, lisää siihen mantelirouhe. Kaada "taikina" vuokiin, mutta varo poltttamasta itseäsi. Tein nekkuja ilman mantelia ja tällä satsilla niitä tuli noin 55kpl. Nekut on hyvä säilyttää pakkasessa ja ottaa sieltä aina tarvittaessa kahvin kanssa.

 
Jos edellinen ohje tuntuu kuitenkin liian vaikealta, ota suklaata ja hakkaa se pieneksi. Laita kattilaan vettä ja kiehauta se. Laita suklaat johonkin kuumuutta kestävään kulhoon ja vesikattilan päälle. Sekottele suklaata kunnes se on sulanut. Pyörittele mantelimassasta nyppylöitä ja kasta sulaan suklaaseen. Anna jähmettyä.


Aika hyviä nämäkin! Jos nämäkin ovat liian vaikeita, avaa Fazerin sininen ja nauti varman päälle.

1 kommentti: