tiistai 15. marraskuuta 2011

Onnen salaisuus

Joskus väsyttää ja elämä tuntuu niin nihkeältä. Pyykkiä on joka paikassa, tiskit odottavat tiskaajaa, rahat riittävät juuri ja juuri, autoa ei periaatteessa ole ollenkaan ja kaikki tuntuu menevän päin mäntyä.

Ole onnellinen siitä, mitä sinulla on, äläkä murehdi siitä, mitä sinulla ei ole. Sitä yritän muistuttaa itselleni, kun tuntuu vaikealta. Mitä sitten, jos meillä ei ole autoa, onhan meillä kuitenkin kengät, ei tarvitse paljain jaloin kulkea. Meillä on lämmin koti, meidän ei tarvitse nähdä nälkää, eikä palella vaatteiden puutteesta. Minulla on rakas mies sekä lapsi, rakkaat vanhemmat ja paljon sukulaisia ja ystäviä. Eikö kaiken, mitä sen jälkeen tulee, pitäisi olla plussaa. Mikä siis oikeasti tekee meidät onnelliseksi? Suuret talot ja kalliita autot vai kenties joku muu?

Liian usein löydän itseni pohtimasta, "meillä ei ole sitä eikä tätä". Tai, "sitten kun meillä on sitä ja tätä". Sanonpa vain itselleni, ota niskasta kiinni ja tilanteesta vaari. Kameramme hajottua olen potenut kamalaa kamerakuumetta, mutta teenkö elämäni paremmaksi sillä, että voivottelen kameran puuttumista. Voisin suunnata energiani johonki hieman mukavempaan ja ehkä tärkeämpään. Voisin harmittelun sijasta laittaa hyvää ruokaa ja lähteä ulos raikkaaseen ilmaan.

Kaikki kyllä järjestyy aikanaan, uskon niin, mutta olen niin kärsimätön luonne, tahtoisin että kaikki järjestyy nyt. Meidän tahto ei kuitenkaan ole taivaan Isän tahto. Joten olen onnellinen tästä hetkestä, nautin siitä mitä minulla on, istun rakkaan mieheni viereen ja otan poikani syliin. Mitä siis muuta tarvitsen?!

"Vasta kun viimeinenkin puu on kaadettu,
vasta kun viimeinenkin joki on myrkytetty,
vasta kun viimeinenkin eläin on tapettu,
silloin valkoinen mies ymmärtää ettei rahaa voi syödä."


"Only after the last tree has been cut down.
Only after the last river has been poisoned.
Only after the last fish has been caught.
Only then will you find that money cannot be eaten."3 kommenttia:

  1. Tosi totta, mitä kirjotat. Joskus on vaikeeta ymmärtää miten hyvin meillä on täällä. Ja on kans vaikee ymmärtää ettei kaikil ole tällei ku meillä. Että joka päivä ihmisiä ympäri maailmaa kuolee nälkää ja sairauksiin. Ja miksi..Ne ovat köyhiä. Allt handlar om pengar! Ja sitä on kans meidän maassa, vaik ei luulis. :/ Huhu..ei kannattais valittaa vaik ihminen on sellanen. Ja aina haluu vaa lisää ja lisää. Toi on hyvä runo muute. :)

    VastaaPoista
  2. Ei siis oo mun keksimä, muistelin että oon kuullu ja löysin netistä ton runon, ku vähän googlasin.

    VastaaPoista
  3. Nii, joo mä oon nähnyt ton ennenkin :) muistaakseni se kalastaja se Westrin on tehnyt jonku oman version..:D jos mä ny muistan ihan oikeen. :)

    VastaaPoista