torstai 9. elokuuta 2012

Vaippapeppu

 "Minähän en mitään kestovaippoja ala käyttämään!" lausahti eräs nuori rouva ja kaivoi pussista pojalleen puhtaan pampersin. Mutta aika kului ja mielipide muuttui. "No, jos minulla joskus on oma pyykkikone, niin voisihan sitä kokeilla." Ja nyt kun tällä rouvalla on pyykkikone, puuttuu vain enää ne vaipat. Hieman häpeillen tunnustan, että olen pitänyt kestovaippoja kaikenlaisten eco-ihmisten puuhana, jonkinlaisena salatieteenä johon tavallinen ihminen ei voi päästä perille. Kestovaipat houkuttelevat monestakin syystä. Kertahankintana ne ovat kalliita, mutta pidemmän päälle peittoavat kyllä monen sadan euron edestä kotiin kannetut kertäkäyttöversiot. Niitä on aina kotona, ei mitään kaupasta kotiin raahaamista. Lisäksi uskon, vaikka oma kokemus rajoittuu vaippojen hypistelyyn, että kestovaippa on vauvalle paljon mukavampi kuin muovinen. Tiedänhän itse, miten hiostavia pelkät siteet voi olla!

Nyt edessäni on vaippojen metsästys ja kokeilu, mikä vaippa onkaan sitten se paras meille. Eniten arveluttaa, miten kestovaipat toimivat aivan vastasyntyneellä, jolla on pienet rimppakintut ja laiha vatsa. Hieman nettiä kahlatessani löysin mitä suloisempia kuoseja kestovaippoja ja olen hieman miettinyt jos itsekkin voisi ommella. Saa nyt nähdä, jääkö tämä vain mietinnän kannalle, mutta toivon, että uskaltautuisin edes kokeilemaan. Siis vappoja ja ehkä myös ompelua.

Niin muuten! Tietääkö kukaan ketään, jolla olisi lasten vaippaikä ohitse ja jäljellä tarpeettomia vaippoja? Käytetyissä kun kuulemma on parempi imukyky ja luulisin ettei hintakaan ole aivan yhtä huima kuin uusissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti