perjantai 19. lokakuuta 2012

Puuhapäivä


Tänään olen puuhaillut kaikkea mahdollista. Aamupalan jälkeen otin niskasta kiinni ja ryhdyin siivoamaan kuivatavarakaappia. Kimmokkeen tähän puuhaan sain kahdesta lasipurkista, jotka tarttuivat eilen kirpparilta mukaani. Nuo tuossa keskimmäisellä hyllyllä oikealla. Jotkut asiat vain odottavat ja odottavat hoitamistaan ja sitten kun niihin tarttuu ja hoitaa loppuun, on olo mitä mainioin. Niin kuin nytkin tämän siivoamisen jälkeen. Paljon mukavampi leipoa ja tehdä ruokaa kun ainekset löytyvät ilman suurempia penkomisia.


Kerkesimpä välillä istahtaa ikkunan viereen ja ihmetelle yrttejä, jotka ovat sitkeästi pysyneet pystyssä. Persilja pelästytti jo heti kotiin tuodessa, lurpahti aivan ja meni jonkin aikaa ennen kuin elpyi. Söimme ruuaksi tänään mieheni tekemää hapanimeläkanaa, voi kun oli hyvää. Ihana kun on mies joka kokkaa, vaikka tämä vaimo välillä onkin liian kärkkäästi neuvoja jakelemassa.


Jälkkäriksi söimme tahmeita marenkeja jäätelön kanssa ja kaikki hävisi pelliltä. Ihan ihmeellisesti, yhtäkkiä oli pelti tyhjä.

Menin pojan kanssa päiväunille ja mieheni lähti metsään etsimään sieniä. Heräsin joskus viiden kieppeillä ja istahdin koneelle. Kohta makuuhuoneesta tassutteli pieni mies silmiään siristellen ja hän oli niin mussukka. Tuli syliin ja hali sanoi "äiti, kulta". Maailman suloisin kaksivuotias ja parhaimmillaan juuri heränneenä!

Siivoilin vielä toista makuuhuonettamme, koska poikamme serkkuja tulee yökylään. Aloitin Suklaakeksien leipomisen samoihin aikoihin kun mieheni tuli suppilovahveroiden kanssa kotiin.

Nyt on olo hieman väsynyt ja poikki, mutta kiva kun on saanut jotain aikaseksi. Ai niin, kerkesin yhden koneellisen pyykkiäkin heittämään koneeseen tänään.

4 kommenttia:

 1. Kuullostaa ihan synnytysenteeltä tuo kaapin siivous =)

  Onnea matkaan =)

  anne

  VastaaPoista
 2. Kiitos:) No eipä se varmaan kaukana olekkaan:). Viime aikoina saanu ihan hassusti inspiraatiota kaikenlaiseen, vaikka väsyttää enemmän kuin aikaisemmin.

  VastaaPoista
 3. Se on sitä pesänrakennusviettiä, joka tulee toisille just ennen synnytystä...

  Ihania noi sun kirppislöydötkin, varsinkin ne tennarit =)

  anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ajattele, kehtas pyytää pari euroa tuosta tennariparista...

   Poista