perjantai 12. lokakuuta 2012

Sahramitaimen


Mieheni on erityisen innostunut ruuanlaitosta. Varsinkin nyt, kun hän on päivät kotona, on hänellä aikaa ja energiaa kokeilla uusia juttuja. Meillä on ollut hapanimeläkastiketta, lihoja maustettuna eri tavoin, erilaisia patoja ja pyttejä. Nyt joku tietenkin luulee, että meillä syödään aina jotain erikoista ja hienoa. Kynttilöitä ja hienoja jälkiruokia unohtamatta. Uskokaa vain, blodpudding(vähän niin kuin veriletut), puurot, spagetti ja lihapullat ja leivät kuuluvat myös ruokavalioomme.

Nautin vain kun mieheni tekee ruokaa ja mielellään siivoan sotkut sen jälkeen Samalla unohdan myös sanonnan, hyvä kokki siivoaa aina jälkensä. Raaskisinko vielä vaatia että parin tunnin ruuanlaiton jälkeen pitäisi siivota koko keittiö?

Tässä on siis uunissa kypsennettyä meritaimenta, jonka päälle on ripoteltu sahramia. Lisäksi vuuassa oli kermaa, suolaa, jotakin liemikuutiota(veikkaan kala). Keltainen kastike on siis se liemi mitä uunissa oli kalan ympärillä. Lisäksi perunaa, sipulirenkaita, porkkanaa ja palsternakkaa pannulla paistettuna.

En olisi voinut kuvitellakkaan, miten hyvää sahrami on kalaruuassa. Aivan mahtavaa! Tämä oli heti kuin vanha tuttu lempiruoka, vaikka en koskaan ennen ollut maistanutkaan. Valitettavasti ei ole reseptiä, mutta voin yrittää sellaisen kokoon kysellä, jos jotakin kiinnostaa enemmän.

Huom! Kirjoitin aikaisemmin kirjolohi, mutta kävin nyt korjaamassa. Kala oli meritaimen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti