tiistai 4. joulukuuta 2012

Päivät vain pimenee


 Meillä on tehty pipareita. Poikamme piparit roikkuvat ikkunassa karkkien painosta aivan etukenossa. Mikäs onkaan parempaa kuin karkeilla täyteen koristeltu pipari?Itse taiteilin paparitaloa, otteni oli pikeeripussiin hieman haparoiva, mutta lopputulos onkin mielestäni söpö. Ehkä juuri siksi, että se ei ole täydellinen. Otimme piparitaikinan valmiina pakkasesta, sillä en jaksanut vaivautua tekemään itse taikinaa taloon, joka saa pölyyntyä ja maustua kuukauden keittiön käryissä, ennen kuin se pitäisi tuhota. Niin ja ehkä syödä.


Kynttelikkö seisoo samalla paikalla kuin viime vuonnakin ja samat verhot reunustavat ikkunaa. Vaaleanpunainen atsalea ei niinkään ole joulukoriste vaan kuukauden takainen vauvalahja. Ihmeesti olen sen saanut pidettuä hengissä vaikka se hörppii vettä mukillisen päivässä. Siinä kuihtumisen rajamailla se on monta kertaa käynyt sillä kastelu on unohtunut päivänä jos toisenakin.


Minusta pelkkä pikeeri on piparin paras koriste, vain muutama joulunpunainen karkki pääsi talon seinään. Miten pikeeri sitten eroaa vesi-tomusokeri kuorrutteesta? Kananmunan valkuaiset vatkataan tomusokerin kanssa vaahdoksi, näin syntynyt pikeeri kuivuu paremmin ja on kestävämpi koristelussa. En laita mitään ohjetta, sillä mikään ammattilainen en ole. Hieman googlea selaamalla löytää varmasti ohjeen jos sellaista kaipaa.


Unohdimme sunnuntaina syttyttää ensimmäisen kynttilän ja täytyyhän sitä polttaa ennen toista adventtia. Joten sytytin sen sitten tänään.


Kun yhdeltä on jo näin pimeää ja aurinko laskee säätietojen mukaan 13.21, on valokuvien kanssa oltava skarppina. Yhtäkkiä vain huomaa tähtien tuikkivan taivaalla ja sitten saakin tyytyä keltaisiin kuviin tai olla ilman. Yhteensä aurinko on ylhäällä neljä tuntia ja sekin tarkoittaa että se roikkuu naapurin kattojen räystäillä. Kylmäkin ulkona on, -19 astetta.

Illalla menemme ystävillemme syömään jouluruokaa. Nyyttäriperiaatteella, viemme sinne revbensspjälliä. Mukavaa!

6 kommenttia:

 1. Oj! Vilket fint pepparkakshus. :)

  /Carolina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Jag fick nånstans energi och gjorde mitt bästa.

   Poista
 2. Toi piparitalohan on ihan ammattilaisluomus! Oliko sulla kaava seiniin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos vaikka en ihan samaa mieltä olekkaan:). Joo, mä piirsin ite kaavat, katoin vähän mallia netistä ja noitten kattopalojen taivuttelu oli haastavaa puuhaa, sain tehä kaks kertaa ennen ku onnistuin. Ekat meni ihan päreiks.

   Poista