torstai 7. maaliskuuta 2013

Ei päätä eikä häntää -postaus

Pyykin pesua, ruuanlaittoa. Sellainen tavallinen päivä meillä kotona. Nyt on hetki aikaa istahtaa, vaikka pyykkikorissa odottaakin koneellinen ripustettavaa. Söin just aivan mahtavaa karetta, possun niskaa. Onnistuin tooosi hyvin, en pitkään aikaan ole laittanut niin hyvää ruokaa. Tai ruokaa ylipäätään. Meillä kun isäntä enimmäkseen kokkaa.


Meidän nukkekoti on hieman tyhjänä, jostain pitäisi kalusteita haalia. Legoista voi kuitenkin rakentaa portaat ja nallet nukkuvat lattialla mukisematta.


"Sit tää ois äiti ja tää isi, sit nää olis kotia ja nää söis soppaa tästä kulhosta". Löysin luottokirppariltani pienet posliiniset astiat nukkekotiin. Minusta on ihana tehdä kirppareilla löytöjä. Yhtenä päivänä tulin kotiin kirrpisreissulta ja mieheni kysyi, löytyikö mitään. Kaivaessani vaunujen alakorista suurta kassia, tokaisi mieheni "Olisi pitänyt suoraan kysyä, mitä löytyi". Nii-in. Tämä emäntä löytää yleensä vaikka mitä. Kierrätyksen toisessa päässä vain hieman tökkii. Muutama pahvilaatikko odottaa kirppikselle pääsyä ja lisääkin löytyisi. Itsepalvelukirpparit on täällä vain harvinaisuus, joten täytyy odotella kirppistapahtumia.


Rakastan puisia leluja! Onneksi poikamme kelpuutti nämä synttärilahjaksi saamansa (second hand nämäkin) traktorin ja nosturin. Jännitin vähäsen, onkohan nämä aivan tylsiä, vaikka äidin silmissä niin ihania. Mutta paketin aukaistua traktori oli "jon tere" ja aivan mahtava. Jes, ihanaa kun puiset lelut kelpaa!


Kyllä meillä muovisiakin on, mutta nämä puiset ovat paljon kivempia kuvata, tulee ihan hyvälle mielelle. Lapsena en oikein osannut enkä ymmärtänyt arvostaa kaikkia puuleluja, joita pappamme (äitini isä) meille nikkaroi. Mutta nyt olen ymmärtänyt, miten ihania juttuja hän tekikään. Joskus saimme lahjaksi puiset kellopelit ja kerran, yli kymmenen vuotta sitten, mummu ja pappa peruuttivat pihallemme kera peräkärryn, jossa seisoi leikkimökki. Ja se on pystyssä vieläkin, vaikka monet retuutukset on saanut kestää. 


Pesin ja silitin peiton, jota pidän sohvan päällä. Ihanan raikas taas ja uudet tyynytkin näyttävät kivemmilta. Turkoosit tyynynpäälliset löysin pikkurahalla kirpparilta, punainen on ommeltu vanhasta kaitaliinasta ja ruusutyyny on taas mieheni mummon tekemä.


Tämä mamma ei oikein ole jaksanut viime aikoina sisustaa, vaikka se lempipuuhaa onkin. Keittiön lampussa roikkuu unohtuneet synttäripallot, mutta jouluiset verhot lähtivät jo ajat sitten. Vähän aikaa verhotangot saivat pysyä tyhjinä, mutta nyt niissä roikkuu oikein iloiset, pääsiäisen väriset verhot. Nekin kirpparilta, vielä puoleen hintaan. Mitäs mieltä olette meidän keittiön tapetista? Taitaa olla jo vaikka kuinka mones kerta, mutta... En suosittele, vaikka saattaisi siinä tappettikirjassa kivalta näyttää. Huh, niin sekava ja rauhaton koko keittiön ilme, vaikka olis kuinka siistiä. Voisko ne photoshopata pois?

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin mustaki:). Ja just budjettiin sopivat.

   Poista
 2. moikka. ootko miettiny jos tapetoisit ton seinän ite tai maalaisit? kun eiks siellä päin oo vuokra asunnoissa se remonttiraha systeemi? t. L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis joo... koko ajan on vähän semmonen olo että tuleekohan tässä asuttu kuin kauan, niin ei oo tarttunu hommaan. Mut mahdollisuus olis, taitaa vaan johtua omasta saamattomuuden sitkeydestä, ettei oo tultu tehtyä. Kun tää kämppä ei oikein unelmakoti muutenkaan oo. Mieluiten maalaisin, mutta en tiedä, luulen että näitä seiniä saa vaan tapetoida. Arvaa tuntuuko hölmöltä tämmönen selittäminen, kun ratkaisu olis oikeesti ihan käsillä?!:D

   Poista
 3. nii ja tavallaa vaikka ette asuisi siinä kauaa niin sun ei tarvi ite(?) maksaa siitä.. ota jotain sellaista vaaleaa tapettia jossa ei oo mitää kuvioo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei meidän tarvii ite tosiaan maksaa. Saa nyt nähdä, mitä tehdään:).

   Poista
 4. ihanat noi keltaiset (oranssit?) verhot!! Mistä? Sopisikohan meillekkin tommonen ruutukuosi.. hmm.. :)

  VastaaPoista
 5. Keltaset on, tosin aika vahvan väriset. Bongasin noi punasen ristin kirpparilta, älyhalvalla vielä. Mäki tykkään niistä. Varmasti sopis myös teidän tupaan ruudulliset:)

  VastaaPoista