lauantai 2. maaliskuuta 2013

Rosetteja, rosetteja


Kuka muistaa rosetit, nuo vanhat kunnon vappuherkut. Kävin eilen kirpputorilla ja hyllyssä nökötti rosettirauta, varustettuna varmaan kymmenellä erilaisella kuviolla. Pakko näitä oli sitten kokeilla, joten tänään laitoin toimeksi ja tein elämäni ensimmäiset rosetit. Aina ennen olen maistellut äidin tekemiä ja nyt kun oman rosettiraudan löysin, oli aika kokeilla itse. Nämä on tosi helppoja, kun muistaa kastaa raudan taikinaan vain yläreunaan asti, eikä kuorruta rautaa, jotta kypsä rosetti sitten irtoaa raudasta. Ja hyviä nämä ovat, oikein suussa sulavia.


Sormet ihan syyhysi päästä rosetteja tekemään. Tänään täällä on sitten rasva kärynnyt ja tomusokeri pölissyt.


Aika ihania muotteja, eikös. En oikein ole saanut selville, millä nimellä näitä ruotsiksi kutsutaan. Tietääkö kukaan? Vai onko näitä edes tapana tehdä täällä ruotsissa?

6 kommenttia:

 1. Vad fina du bakade! Jag har aldrig smakat en sån. Till vappu åt vi alltid en munk med Sima. :)

  /Carro

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla:). Meilläkin on ahkerasti munkkeja paisteltu aina vappuisin, sekä simaa tehty. Molemmat on mun lemppareita. Nämä rosetit ovat ehkä hieman harvinaisempi herkku, noita rosettirautoja näkee kirpputoreilla aina välillä.

   Poista
 2. Vaude Henna! On kauniita ja herkun näkösiä, kuvatkin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on herkkuja. Ja niin kevyitä, että niitä voi syödä vaikka kuinka monta:).

   Poista
 3. aivan ihania muotteja... mietin jo mitenkähän onnistuis karppityyliin. En kyllä omista tollasta rautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenköhän mantelijauho toimis taikinassa, tai kookkoshiutaleet. Tai miksei niiden yhdistelmä. Ja maidon sijasta kermaa tai vettä. Ehkä kuitenkin kermaa. Eiköhän noita rautoja saa kaupasta:).

   Poista