keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Hellä kananmunashampoo


- 2 kananmunan keltuaista
- 1tl hunajaa (voi jättää pois)

Sekoita shampoon ainekeset ja hiero kuivaan hiuspohjaan. Itse käytän apuna ruiskua, niin shampoon saa hyvin hiusten juureen. Anna vaikuttaa hetki ja huuhtele haalealla vedellä. Ei siis todellakaan kuumalla! Kananmunan voi käyttää myös kokonaan, mutta itselläni (kiharat, kuivat hiukset) valkuainen tekee hiuksistani aivan kamalat koppurat.


Mild äggschampo
- 2 äggulor
- 1tsk honung (kan uteslutas)

Blanda ingredienserna och massera schampo in i torr hårbotten. Låt den vara kvar en stund och skölj bort med svalt vatten. Verkligen inte med varmt vatten! Man kan också använda hela ägg, men jag tar bara gulorna för att vitorna gör mina hår jätte torra.

5 kommenttia:

  1. Detta borde jag testa någon gång. :) Fräscha bilder!

    VastaaPoista
  2. Ah, kännykät....pitkä kommentti lähtövalmiina ja vaan yks puhelu, ni viesti on tiessään! :/
    No kuitenki, että laittaisin raakaa kananmunaa hiuspohjaani. Tähän mulla on vielä muutaman päivän matka! :) Haasteena kokeilen joku kerta. Lupaan sit kertoa miten kävi.. Mua nimittäin usein heikottaa raa'an kananmunan haju, vaikka yleensä en mitään inhoilekaan. :D Ootko muuten koittanu kylmäpuristettua kookosöljyä? Miten se on toiminu sulla? Mulla on siitä pitkäaikainen kokeiluprojekti työn alla, kun vaan siirtyisin siihen varsinaiseen itse-tekoon. Sitä on kyllä pohjana useissa ekoshampoissa, mut että ihan pelkästään. Ekoshampoita oon vuosikaudet käyttäny sls yms takia, mut ihan täysiä kymppejä niistä ei oo mulle löytynyt. Nyt oon huomannut et ekokaupan Laveran mangomilk hair conditioner saunassa käytettynä ajaa mulla ehkä parhaimman tuloksen mistään tähän astisista. Aika kiva juttu! :) -L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, kokemusta löytyy;D. Kananmuna ei käyttäydy niin kuin perinteinen shampoo, ei vaahtoa eikä leviä oikein mihinkään. Mutta kokeile ihmeessä, ihan ihmetyttää vielä itseäkin miten hyvin se pesee! Ei valittamista lainkaan. No en oo sitä öljyä just pesemiseen käyttäny, mutta laitoin parikertaa kiharoihin ja sitte mua alkoi ällöttämään se haju niin jäi. Dödönäkin oon kokeillut, kookosöljyä, soodaa ja perunajauhoa kattilassa sekaisin, mutta sitten alkoi sekin haju tympimään, niin jäi dödöt jääkaappiin. Mulla onkin hakusessa hyvä ja toimiva ekodödö. Urtekramin versio ei toimi, hiki haisee heti. Kerro joku hyvä jos tiedät!

      Poista
  3. Joo mä kerron, nimittäin tiedän tasan yhden toimivan! :) Todella skeptinen ja turhautunut olin enää siinä vaiheessa testaamaan mitään, kun mietin jo et homma on niin alkutekiöissään vielä, et parempi palata muutaman vuoden päästä takas etsintöihin jos ne ehtisivät kehittää oikeasti toimivia..Oon n.8v eli voi kai sanoa et vuosikaudet ettiny toimivaa luomu/ekologista deodoranttia. Se on muuten aika turhauttava harrastus, koska jo pelkästään löytää hyvä tuoksu tai tuoksuttomista oikeasti tuoksuton...ja sit kaikenlisäks menee vielä hermot, kun se ostettu edellämainitut kriteerit täyttänyt ei sitten toimikaan ja kun muutenkaan niitä ei viitsi ihan missä ja milloin tahansa kokeilla. :)

    Santella on yks hyvän tuoksunen Bio-acai, mut valitettavasti sekin on asiaansa ajamaton. Mulla on se puteli tässä lähes täytenä, ku ei viittis mäkeenkää heittää.

    Yks poikkeus on sattumalta kuitenkin löytynyt, nimittäin sellainen oikeasti toimiva. Tähän oon nyt tyytynyt, kestää koko päivän ja salitreenin, eli toimii. Ja jos tietää jonkun muunki, jolla sama ekodödö toimii, ni se on jo aika hyvin ekolta! Noniin, mut tää ei ees kirvele vaik laittais just sheivattuun kainaloon. Eli siis mineraalideodorantti Crystal essence. Valmistaja löytyy www.thecrystal.com (en oo käynyt tsekkaa)

    En oo ainakaan vielä löytänyt kaupoista. Voi olla et täällä sais tilattua hyllylle ainakin Ekoloon ja Ruohonjuureen. Tosin sama se nyt on keneltä sen saa ostettua. Ite tilaan vaikka netistä.
    L

    VastaaPoista