tiistai 25. helmikuuta 2014

Tuikkulyhdyt luonnon materiaaleista

Tulimme eilen kotiin ja nyt ollaankin jo keretty käydä neuvolassa ja levätty. Kotimatka meni hyvin, mutta väsyttihän se.

Askartelimme viime viikolla siskoni kanssa tällaisia tuikkulyhtyjä. Tarvikkeina lasipurkkeja, puista pudonneita kuivia oksia, kumilenkkejä, nauhaa ja hieman kärsivällisyyttä. Kumilenkkejä siksi, että oksat pysyvät paikoillaan purkin ympärillä kun niitä siihen asettelee. Toinen tapa olisi ollut liimata oksat kuumaliimalla suoraan lasipurkin kylkeen, mutta emme halunneet näitä purkkeja pilata liimalla. Pimeässä illassa lyhtyjen luonto muuttui ihmen villiksi, aivan kuin pieniä alkuasukkaiden risumajoja olisi loistanut pöydällä.


13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on, kiitos! Mun mielikuvitus lähtee ihan lentoon tosta vikasta kuvasta.

   Poista
 2. Ihana tuo viimeinen kuva!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia... kauniista asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti! Mä otin ton kommenttien tarkistuksen käyttöön, niin sen takia ei näy nää kommentit ennen ku oon hyväksyny ne.

   Poista
 4. Siis tosi ihana toi viimeinen kuva! Näyttää tulevan hieno valo niistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tulee kiva valo, pilttipurkeilla ajattelin kokeilla seuraavaks:)

   Poista
 5. Henna, niis pienis pilttipurkeissa on paloturvallisuusriski tuikkukuppina käytettynä. Liian vähän ilmatilaa, lämpenee liikaa, sitten poksahtaa rikki ja roihahtaa. isot pilttipurkit on parempia. Täst on useana vuonna palomiehet varottanu kuluttajia, usein ennen joulua. Turvallisesti tulien kanssa! :) t.L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Etsinpäs sitten varmaan jotain isompia purkkeja, ehkä hillopurkkeja. Nyt kun tuosta mainitsit niin taidampa olla kuullut tuosta muta ei oikein vain jäänyt korvien väliin...

   Poista
 6. Supersnygga! Kanske lånar din ide nån gång:) och välkommen hem!!!

  VastaaPoista