maanantai 31. maaliskuuta 2014

Lämmin suklaa-chia-vanukas


Moni on varmaan kuullut chiapuddingista, chia-vanukkaasta ja niin on tämä herkku rantautunut meidänkin keittiöön. Chia-siemenet sekoitetaan kylmään maitoon ja maustetaan vaikka vaniljajauheella ja annetaan seistä yön yli jääkaapissa, niin aamulla aamupala odottaa valmiina syöjäänsä. Mutta eräs ilta unohdin aamupalan teon ja aamulla tuntui siltä että syötävä on nyt eikä vasta tunnin päästä. Hetken surffailun seurauksena yhdistin pari reseptiä ja syntyi lämmin chia-vanukas. Esikuvana voisi pitää äidin suklaapuuroa..

4 rkl chia-siemeniä
3,5 dl kauramaitoa (tein itse tällä ´klik´ reseptillä )
0,5tl vaniljajauhetta
2rkl kaakaojauhetta
1tl hunajaa

Ainekset kattilaan ja vispilällä sekaisin, hella kuumana tietenkin. Sekoittele ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes vanukas paksenee. Tarjoile jäisten vadelmien ja maapähkinävoin kera tai syö sellaisenaan.

Psst! Tämä on muuten myös aikamoinen terveyspommi, sisältäen aminohappoja, proteiinia, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Erityisen hyvä lähde omega-3 rasvahapoille.

6 kommenttia:

  1. Namm.. Varmaan hyvää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on hyvää! Mä oon yrittäny vähentää sokerin käyttöä ni tää sopii tosi hyvin:).

      Poista
  2. Ja ripaus optimsm:ää sekaan :D sellasella reseptillä valmistuu täällä. ostin siis tänää ja nyt kokeilen ekaa kertaa. Chiat on muuten mulla rouheena. Pehmeneekö ne kokonaiset siemenet ihan kokonaan? Pellavalitkun kokeilen kans joku kerta sotkee tähän sekaan.- L :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wow!! Onpa hyvää! Täydellistä! Tein kookosmaitoon ja nyt pitäs malttaa odottaa aamuun asti. Mulla onki ollu ikävä puuroja! L

      Poista
    2. Opti... mitä? Kiva ku tykkäsit, toi oli kyllä hyvää:)

      Poista
  3. jestas mikä ohje, menee kokeiluun huomennaaamupalaksi! tietääkö kukaan valmiin annoksen hiilihydraattimääriä please?

    VastaaPoista