keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Piirakkapohja kvinoalla (ja vähän sitä piirakkaakin) - Paj med quinoabotten

Tosi skeptinen olin aluksi ja epäilin piirakan maistuvuutta. Eihän taikinassa ole yhtään vehnää ja muutenkin kuulostaa niin kummalliselta. Vähän kuin keitettyä riisiä olis taikinaan laittanut. Mutta lopputulostulos oli parempaa kuin hyvää! Tämä on siis luontaisesti GLUTEENITON (korjatkaa jos meni metsään) piirakkapohja ja maistuu paremmalle kuin vehnäpohja. Nappaa jo tänään sieltä kaupasta kvinoapussi mukaan ja eikun piirakantekoon.

4dl keitettyä kvinoaa, jäähtyneenä (itse käytin punaista)
2dl mantelijauhoa
1dl perunajauhoa
50g voita
1 muna

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja painele leivinpaperilla vuoratulle piirakkavuualle. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa 15 minuuttia.

Tämän jälkeen voit laittaa piirakkaan lempitäytteesi ja paistaa kypsäksi (n. 45 min.). Itselläni oli purkki tuorejuustoa, loraus maitoa, pari kananmunaa, pala palvikinkkua suikaleina, tomaattia, parmesaanijuustoa raasteena, puolikas valkosipulinkynsi puristettuna, tuoretta timjamia pikku nippu, puolikas sipuli ja vähän suolaa ja pippuria.


Jag var lite skeptisk från början, men sen blev den här botten jättebra och smakade så gott. Botten är naturligt glutenfritt (säg om jag har fel) och smakar bättre än vetemjölbotten.

4dl kokt quinoa, svalnat (jag hade röd)
2dl mandelmjöl
1dl potatismjöl
50g smör
1 ägg

Blanda ingredienserna till en pajdeg och tryck ut i en form. Stick botten med gaffel några gånger och förgrädda i ugnen på 200 ca 15 min. 

Du kan använda din favoritfyllning och grädda pajen färdigt (ca.45min). Jag hade färskost, riven parmesanost, två ägg, en skvätt mjölk, rökt kinka, tomat, lök, vitlök, färsk timjan och lite salt och peppar.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa hyvältä ohjeelta ja sopii mullekin. Pitää ottaa ohje talteen. Jos et vielätiedä, niin qvinoaa saa myös jauhona ja hiutaleina. Hiutaleista saa terveellistä puuroaja jos sen keittää maitoon, niin ei ole ihan niin voimakkaan makuista.

    VastaaPoista
  2. Joo, kävit mielessä kun postausta kirjottelin:). Noi kvinoat kannattaa muuten ennen keittämistä huuhdella reilusti vaikka siivilässä, niin lähtee kitkeryyttä pois. Hajukin muuttuu paljon lempeemmäksi. Mua kiinnostaa nää terveellisemmät vaihtoehdot ja vähän erilaiset jutut ihan muuten vaan. Kiva kokeilla uutta:).

    VastaaPoista