lauantai 18. maaliskuuta 2017

Koti Ruotsissa

Viisi ja puoli vuotta on täällä lahden toisella puolella vierähtänyt hujauksessa. Olen kotiutunut tänne ja alun ihmetykset ovat muuttuneet arkipäiväksi. Elo täällä on kutakuinkin samanlaista kuin Suomessa, mutta kuitenkin löytyy sävyeroja. Joskus suomessa lomaillessamme tajuan, ai niin, tää tehtiin näin täällä Suomessa. Klassinen juttu on hinnat:yllätyn vähän väliä suomalaisia mainoksia lukiessa kuinka halpaa kaikki on, kunnes muistan että nyt puhutaan euroista. Henkisesti minusta on tullut kahden maan kansalainen, omistan kuitenkin vain suomen passin. On mieletön rikkaus saada elää molempien maiden kulttuurissa. 

Kiva olisi kirjoittaa enemmänkin millaista täällä on elää. Mikä teitä kiinnostaa? 

5 kommenttia:

 1. Miten siellä sun kotipaikkakunnalla suhtaudutaan esim. suomalaisiin ja muista maista muuttaneisiin?
  Kuinka kauan meni, että ruotsin kieli alkoi tulla sulla sujuvasti?
  Miten pidät yhteyttä Suomessa asuviin läheisiin?
  Onko ruokien ja vaatteiden hinnat suunnilleen samat kuin Suomessa?
  Jotkut asiantuntijat on sitä mieltä, että lasten puhe viivästyy kaksikielisissä perheissä, miten sä oot kokenut sen? Enkä todellakaan tarkoita arvostella, vaan nostan hattua, että on kärsivällisyyttä opettaa lapsille suomea..:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä! Kirjoittelen muun muassa näiden avulla myöhemmin postauksen. Tack, tack!

   Poista
 2. Hei!
  Just noista eroista Ruotsin ja Suomen välillä, tavoista kulttuureista. Miten oot ne itse kokenut. Ollaan niin samanlaisia, mutta kuitenkin erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, niin samanlaisia mutta kuitenkin erilaisia;).

   Poista
 3. Itse vierailen usein Ruotsin puolella, ja mielestäni yksi iso ero suomalaisiin on lähes yltiöpäinen hyväntuulisus. Kaikki on aina niin rolig rolig.:D Miten itse koet tämän, tai näetkö eroa suomalaisiin, esimerkiksi asiakaspalvelun suhteen?
  Minä nimittäin jos olen ollut useamman päivän siellä, oikein odotan että pääsen suomeen ja "saan" mennä kauppaan myös naama nurinpäin. :D

  VastaaPoista