sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kesälomalle

Olen kuin Peppi Pitkätossu, joka tunsi kärsivänsä vääryyttä, kun hänellä ei ollut kesälomaa. Missä on minun kauan kaivattu kesäloma? Milloin voin jättää taakseni ne pyykkivuoret ja palata niiden pariin vasta loman loputtua. Onko minulla ne ajat täysin ohitse, kun kesällä jätetään osa huolista ja velvollisuuksista taakse?

Eilen alkoi koululaisten kesäloma suomessa. Itsekkin olin ajatuksineni aloittamassa kesälomaa. Muistelin niitä kevätjuhlia, jolloin saimme ahkeran koulutyön päätteeksi todistukset käteemme ja kävimme ostamassa kavereiden kanssa jäätelöt. Söimme niitä auringon paistaessa ja nautimme ihanasta tunteesta. Ihana, vapaa kesäloma oli alkanut.

Kesälomamme alkoi eilen aika viileissä merkeissä. Ajoimme mieheni perheen kanssa mökille, jossa oli vielä paikoin lunta kasoissa ja koivuissa vain pienen pienet hiirenkorvat.Yöllä oli aika valoisaa. En saanut oikein selville, laskiko ja nousiko aurinko ollenkaan. Kuva on otettu hieman ennen puoltäyötä, sen jälkeen aurinko hävisi puiden taakse ja punersi pilvien reunoja, kunnes taas tuli näkyviin. Mutta kylmä täällä oli, elohopea pysyi juuri ja juuri nollan yläpuolella kun menimme nukkumaan.


Kävimme kastsomassa, nukkuuko vanhassa kellarissa karhuja, mutta pettymykseksemme emme nähneet ainuttakaan. Olivat vissiin jo nousseet talviunilta.


Onneksi olohuoneen verhojen välistä tiiraillessamme pihaan loikki jänis. Emme tälläkään kerralla jääneet ilman eläimiä:).


Mökillä ei tarvitse olla niin hienona. "Pottu" voi vaikka kurkistaa sukista.

Nyt olemme kotona, vailla tavallisia sunnuntain toimia. Tuntuu hieman tylsältä, mutta ehkä teemme jotain hyvää ruokaa ja vaan otamme rennosti.

2 kommenttia: