tiistai 26. maaliskuuta 2013

Pääsiäistä kohti

Meidän miehet lähti kauppaan ja itse yritän potea päänsärkyä. Meinasin laittaa nuo pienemmät narsissit kaapin päälle, mutta ovat liian korkeita tuohon väliin, mokomat. Isommat ovat jo hieman kuihtuneet. Kevät saapuu kohisten ja valon määrä on lisääntynyt kyllä kiitettävästi. Tekisi mieli aloittaa jokin liikuntaharrastus. Tällainen sohvaperuna kun olen. Saisi lisää pirteyttä ja energiaa. Mä oon ihan hulluna noihin vanhoihin matkalaukkuihin tuolla kaapin päällä, nii ja kirppiksellä myös. Askarreltiin eilen pojan kanssa pääsiäisoksia ja osa maalatuista munista on vielä ripustamatta. Ja ne ohran siemenet, kelmulla vuorattuun lyhtyyn ne pääsivät. Aika kiva, mutta tuolle alueelle olisi voinut olla siemeniä kaksin verroin. Pääsiäistä odotellessa, silloin pitäisi nähdä tuttuja.


8 kommenttia:

 1. Vau mikä idea kylvää ruoho lyhtyyn. Ja tomaatintaimetkin näyttää olevan oikein mallillaan. Samanpituisia on mullakin. Kohta pitäis koulia ne omiin ruukkuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan vähän alottelijoita ton tomaatin kanssa. Anna vinkkejä, miten tästä olis paras jatkaa:).Kerkeekö koulimisen antaa odottaa pääsiäisen yli ja kuinka isoon ruukkuun? Mikä multa on tomaatille paras?

   Poista
  2. Ehtii tomaatit koulia pääsiäisen jälkeenkin. Aluksi voi laittaa yhden tuon kokoiseen missä ne nyt on ja sitten kun kasvavat ja lehdet ottaa toisiinsa, niin istuttaa 10 cm ruukkuihi. Sitten jos on vielä tarvetta niin vähän isompaan. Mä oon käyttänyt multana Biolanin mustaamultaa. Sulla näyttää olevan noita taimia niin paljon että riittää ystävillekin. Ei yhdelle parvekkeelle kovin montaa voi laittaa.

   Poista
  3. Kiitos! Kylvin jonki verran, kun en yhtään tiennyt miten itää. Mutta täytyy tosiaan kavereille jaella jos saan noista kasvatettu jotain. Viherpeukalointi on vaan aika rentouttavaa puuhaa:). Kahta lajia tossa on noita tomaatteja.

   Poista
 2. Vähän noi ruohot tuolla lyhdyssä on kasvanut! :) Kivoja kuvia sulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika haipakkaa noi kasvaa. Pitäis joltain pöndeltä pyytää oikein säkillinen noita siemeniä, vois kylvää vaikka mihin:D. Kiitos!

   Poista
 3. Kyllä, kivoja juttuja! Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvää pääsiäistä näin jälkikäteen:)

   Poista