tiistai 8. huhtikuuta 2014

Ihan totta

Joskus mietin, millaisen kuvan mahdan elämästäni täällä blogissa luoda. Täällä kun kirjoittelen lähes vain ja ainoastaan mukavista jutuista, kylässä käymisestä, ystävistä, hyvistä ruuista, askartelu- ja käsityöjutuista. Kaikesta kivasta mitä arkeen ja juhlaan vain mahtuu ja mistä ehdin kirjoittaa. Aika mageeltahan tämä saattaa näyttää, asutaan ruotsissa ja käydään välillä mökillä jossain tunnelmallisessa korvessa, syödään mahtavia ruokia ja kotonakin on ihan kivan näköistä. Lapset on suloisia ja terveitä ja puhun tätä paikallista kieltäkin melko sujuvasti. Välillä jopa ajattelen sillä.

Mutta tiedättekö mitä? Joka ikisellä kolikolla on myös se kääntöpuoli. Mietin myös sitä, että paljonko julkiseen blogiin aivan tuiki tuntemattomille haluan kertoa. Tutuille ja ystävillehän yritän ihan henkilökohtaisesti kertoa kuulumiset. Voisin sanoa, että jo pitempään on ollut rankkaa. Niin rankkaa, että pahimpina päivinä ei ole meinannut jaksaa nousta ylös sängystä. Joskus on on ollut hetkiä, että toivoisi maan aukeavan jalkojen alla nielaisten minut mukanaan. Välillä olo on ollut kuin sukeltajalla, joka on kadottanut suunnan veden pinnalle. Ajoittain mietin, että jaksaisiko kukaan muu elää näin. Miksi minä, miksi me? Eikö olisi jo aika helpottaa?

Joskus iltaisin pitää tyyny vaihtaa kun edellinen on kyynelistä niin inhottavan märkä. Aamulla väsyttää kun ilta on venähtänyt jutellessa yöhön. Mikä sitten auttaa jaksamaan? Usko huomiseen, siihen että meillekin on tarkoitettu vielä helpompia aikoja. Anteeksi antaminen ja pyytäminen. Oman asenteen muuttaminen. Treenaaminen. Pienten murusteni hymyt. Mieheni iloinen katse.

Valoa ehkä tunnelissa jo näkyy, mutta heikosti se kajastaa ja tuntuu että matka on pitkä.

Halusin vain siis sanoa sen, että älä kadehdi sen iloja jonka suruja et tunne. Eikä meidän elämä mitään ainaista surua ja murhetta ole, ei tokikaan. Muutenhan en jaksaisi tätä blogiakaan kirjoittaa. Esimerkiksi tänään oli tosi hyvä päivä. Mutta ehkä kymmenen vuoden päästä voidaan katsoa taakse ja ajatella, että kyllä meillä tosiaan sillon oli rankkaa. Ollaan siis kiitollisia siitä mitä meillä on ja keskitytään niistä iloitsemiseen, niin murheetkin voivat tuntua pienemmiltä.

9 kommenttia:

 1. Mukavasti ja aidosti kirjoitit! On totta, että muille oma elämä usein näyttää helpolta, mutta itse tietää koetukset joiden alla joutuu olemaan. Olen lukenut blogiasi hetken, eikä ole tuntunut missään vaiheessa että yli-kaunista kuvaa elämästäsi antaisit. Ole siis huoleti ja jatka samaan malliin, jokainen lukija varmasti tietää, ettei kenenkään elämä kuitenkaan ruusuilla tanssimista ole. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! Yritän jonkinlaista tasapainoa pitää, ettei tosiaan menisi sen näköisesksi että täällä vaan tanssitaan ruusuilla. Onneksi tää ei oo mikään päiväkirja, vaan lähinnä kuvakirja kuulumisten kera.

   Poista
 2. Pidän blogistasi, ihailen monesti luovuuttasi ja raikkautta.Erityisen hienoja ovat ottamasi valokuvat. Niiden ääressä monesti ihan rauhoittuu. Jokainen kirjoittaa sen verran kuin haluaa, ja siitä, mistä haluaa. Joskus syvällisetkin pohdinnat ovat tervetulleita.
  Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, ihan mykistyn, kiitos! Näinhän se on, kirjoitetaan siitä mikä tuntuu itselle hyvältä ja niin paljon ja niin usein kun jaksaa.

   Poista
 3. Voi että. Känner igen mig så mycket i det du skriver! Livet är verkligen inte alltid lätt. Är själv inne i en svår period nu, du vet. Men det är tur att inte alla dagar är så jobbiga. Man får försöka vara tacksam för dom stunderna, då det känns lättare.. För mig syns ljuset i tunneln - äntligen. Efter en väldigt jobbigt period, som inte är över än. Men snart...vi måste lita på att vi får krafter för varje dag. Det vi behöver. Även om det kan vara svårt. Önskar vi bodde närmare varandra. Men snart även det, får vi hoppas. KRAM <3

  VastaaPoista
 4. Du är så fin Henna. Vi får försöka hjälpa varandra i det som känns tungt! Man blir stark och kan glädjas av de små sakerna av livet när man gått igenom prövningarna, även då man känner ibland att man inte orkar ta sig fram. Det är tur att man har sin familj och barn. Kom ihåg att vi finns här om vi kan hjälpa med något ❤️

  VastaaPoista